Για το θέμα των παρακολουθήσεων τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Η εφημερίδα Ντοκουμέντο», είπε, «παρουσίασε ισχυρισμούς περί παρακολούθησης σειράς πολιτικών χωρίς τεκμηρίωση. Παρότι πλεονάζουν οι αφηγήσεις και απουσιάζουν τα στοιχεία η έρευνα θα γίνει από τη δικαιοσύνη για να μη μείνει καμία σκιά. Αν αποδειχθούν όλα αυτά θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να διωχθούν απηνώς όσοι παρανόμησαν».

«Το ίδιο πρέπει να γίνει και για όσους διασπείρουν αυτές της διαβολές. Χρειάζεται να τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα τόσο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων όσο και στην εργαλειοποίηση τους. Φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα τα κακόβουλα λογισμικά. Αποδίδουν χωρίς κανένα στοιχείο στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο. Επικαλούνται πηγές που διέθεσαν τα στοιχεία σε εκείνους που τα παρουσιάζουν. Και θυμίζει κάτι αυτό με κάποιους που φορούσαν κουκούλες. Υπάρχει εκδοχή όλα αυτά να είναι κατασκευασμένα. Αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε χωρίς εκβιαστικά υπονοούμενα. Θα τα αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία ειλικρίνεια και θεσμικότητα. Τα λογισμικά αυτά δεν τα χρησιμοποιεί καμία αρχή στη χώρα μας. Η κυβέρνηση έχει έτοιμη τη δριμεία θεσμική της αντίδραση στο φαινόμενο αυτό. Θα προχωρήσουμε στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους στην Ελλάδα και θα είναι η χώρα μας η πρώτη στην Ευρώπη που το κάνει αυτό», σημείωσε.

Ο κ. Οικονομου είπε ακόμα ότι είναι ανοικτά είναι όμως και άλλα ζητήματα πολιτικού ενδιαφέροντος.

«Αυτοί», είπε, «που συγκέντρωσαν το όποιο υλικό φαίνεται ότι το διακινούν με συγκεκριμένο τρόπο σε συγκεκριμένες κατευθυνσεις και χρησιμοποιείται ως πολιορκητικός κριός. Και στα δυο η στόχευση είναι σαφής: η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που έχουν διαμορφώσει συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας στην Ελλάδα. Κάποιοι δεν έχουν κρύψει ότι θα ήθελαν μια κυβέρνηση πιο βολική.

Το δεύτερο συμπέρασμα που εξάγεται έχει να κάνει με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που δεν θα περίμενε κανείς να φτάσει σε τέτοιο σημείο ευτέλειας. Το υιοθέτησε χωρίς να περιμένει το πόρισμα κάποιας αρχής, Θεσμικό ατόπημα. Έχοντας προαναγγείλει το δημοσίευμα του Ντοκουμέντο ο κ. Τσίπρας έθεσε θέμα αξιοπιστίας των εκλογών.Με το να υιοθετεί δημοσιεύματα χωρίς τεκμηρίωση αποδεικνύεται ότι τρέφεται από συνθήκες θεσμικής ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης. Βάζει σε κίνδυνο τα ιερά και τα όσια του πολιτεύματος μας τη λαϊκή ετυμηγορία. Λειτουργεί με βάση το δόγμα γαία πυρί μιχθήτω».

Ερωτηθείς από το Newsbeast ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτά τα κέντρα που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας ο κ. Οικονομου είπε: «Δια της λογικής σκέψης μπορεί να καταλάβει κανείς ποιος σε ένα ασταθές περιβάλλον θα είχε κέρδος και όφελος να αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Μέσα σε μια διεθνή και μεγάλη καταιγίδα η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχαν να κρατήσουν την Ελλάδα ασφαλή και σταθερή».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. «Η κυβέρνηση έχει επικεντρώσει στα μεγάλα ζητήματα και δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά στις προθέσεις του πρωθυπουργού. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του μέλους του ΔΣ του Ολυμπιακού Γιάννη Βρέντζου ο κ. Οικονόμου είπε: «Τα όσα είπε χθες ο κ. Βρέντζος σαφώς και δεν ισχύουν».