Σε ένα απίστευτο παραλήρημα κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, κάνοντας λόγο για «εγκλήματα» στο Αιγαίο, ενώ δεν δίστασε να παρομοιάσει τη χώρα μας με τον ISIS.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσελίκ υποστήριξε πως η ελληνική ακτοφυλακή και η FRONTEX ωθούν στον θάνατο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στο Αιγαίο ενώ παράλληλα παρομοίασε τη χώρα μας με το Ισλαμικό Κράτος.

«Αγαπητοί μου φίλοι, κατά καιρούς μοιραζόμαστε μαζί σας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Αιγαίο. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα (δεν τελειώνουν).

Παρά όλες τις προειδοποιήσεις, με αυτές τις επαναπροωθήσεις συνεχίζουν να ωθούν τους ανθρώπους προς το θάνατο, τον τραυματισμό και την εξαφάνιση αυτών στα νερά της Μεσογείου. Βλέποντας τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται ότι οι Δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής ώθησαν 46.000 μετανάστες σε 1671 περιπτώσεις επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο το 2020, το 2021 και το 2022. Έχει φανεί δηλαδή ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή 46 χιλιάδες ανθρώπων εν γνώσει και πρόθυμα. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της Ευρώπης. Πραγματοποιούνται εν γνώση της (ΕΕ). Αυτό είναι πραγματικά ντροπιαστικό. Και επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Συνοριακή Ένωση, την οποία ονομάζουμε FRONTEX της Ευρώπης, συμμετέχει σε όλες αυτές τις ενέργειες. Και ταυτόχρονα, αγνοεί αυτές τις ενέργειες καθώς συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους.

Για το λόγο αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό τους. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από τη FRONTEX και την Ελληνική Ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

Στη συνέχεια του παραληρήματός του ο Τσελίκ είπε: «Όσον αφορά την Ελλάδα, έχουμε επικυρώσει την προειδοποίησή μας για αυτά τα ιστορικά αντικείμενα. Kάναμε δήλωση τελευταία… Αυτό που κάνουν στο Συγκρότημα Murat Reis στη Ρόδο είναι ασέβεια. Και το πιο σημαντικό, δυστυχώς, χρησιμοποιούν κάποιες ύπουλες μεθόδους όπως το να πετούν συστηματικά σκυλοτροφές στα νεκροταφεία μας, να συγκεντρώνουν τα σκυλιά εκεί και να καταστρέφουν έτσι τα μαρτύριά μας. Καλούμε την Ελλάδα να σεβαστεί τα μαρτύριά μας, τους ιστορικούς τόπους, τα κέντρα πνευματικότητας – που είναι η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Δηλαδή, σε τι διαφέρουν αυτοί από αυτό που έκανε(κάνει) η DEASH (ISIS) στη Μέση Ανατολή; Και η DEASH έτσι καταστρέφει αυτά τα ιστορικά έργα. Βλέπετε, οι αρχές σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα δείχνουν την ίδια στάση.Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τα βάλει τέλος σε αυτά. Βαρβαρότητα όπως η καταστροφή ιστορικών αντικειμένων στη μέση της Ευρώπης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.»