Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεθοδικά, στρατηγικά και αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα και τις απειλές σε όλα τα διεθνή fora τα τελευταία χρόνια. Η καταγγελία του τρόπου που η Τουρκία πολιτεύεται στις πολιτικές ομάδες, που υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, είναι κάτι αναμφισβήτητα ωφέλιμο για τη χώρα μας. Άλλωστε η κυβέρνησή μας έχει υπερτονίσει την αναγκαιότητα ύπαρξης αραγούς εσωτερικού μετώπου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα» ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πέρα από λόγια και δηλώσεις στο εξωτερικό, το πλέον εθνικά επωφελές θα ήταν να υπερψηφίζει ο κ. Τσίπρας τα εξοπλιστικά προγράμματα, που θωρακίζουν έμπρακτα τη χώρα μας απέναντι στις απειλές, και τις αμυντικές συμφωνίες που κατοχυρώνουν τη γεωστρατηγική μας ασφάλεια» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την Πράγα, ο οποίος ζήτησε ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση που παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Και, φυσικά, να είναι περισσότερο προσεκτικοί, ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας όσον αφορά ζητήματα όπως το προσφυγικό» τόνισε.