Στην λειτουργία της ΕΥΠ επί των ημερών του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι λειτουργούσε με όσα ορίζει το γράμμα του Νόμου. «Ως πρωθυπουργός είχα μια απόλυτη θεσμική συμπεριφορά και σχέση με τον διοικητή της. Ως όφειλε για κρίσιμα θέματα με ενημέρωνε. Δεν υπήρχαν στεγανά. Δεν έδωσα εγώ καμία εντολή παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα. Ενημερώθηκα και έπραξα πιστεύω αυτό που έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Δεν πρόταξα το κομματικό συμφέρον και τους φίλους μου. Ουδέποτε είχα ενημέρωση στη συνέχεια για οποιοδήποτε στοιχείο. Είχα δώσει εντολή όλα τα στοιχεία να δοθούν στην επόμενη διοίκηση. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερωνόταν τακτικότατα από τον κο Ρουμπάτη για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Το κράτος είχε συνέχεια. Δεν αρνήθηκε να ενημερώσει και να παραδώσει. Όπως εγώ δεν είχα ενημέρωση για κανέναν».

Για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα

«Δεν έχω να δώσω εξηγήσεις σε κανέναν» απάντησε κατηγορηματικά για την παρακολούθηση του τότε προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα. Και εξήγησε: «Έπραξα αυτό που έπρεπε να πράξει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός τιμά το Σύνταγμα και τους νόμους. Ο κ. Πιτσιόρλας έχει κάθε λόγο να αναζητήσει τις αιτίες, για το καθένα από εμάς υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Έξι χρόνια μετά η υπόθεση έχει προχωρήσει, επτά συμπολιτες μας έχουν τεθεί στο εδώλιο. Δεν είναι ένας αόριστος λόγος που δεν μας λένε γιατί συνέβαινε. Τόσο ο κ. Ρουμπάτης, όσο και ο κος Δραβίλλας σε ό,τι ερωτήθηκαν κατέθεσαν το σκεπτικό τους και διαφώτισαν την επιτροπή. Ο κ. Δεμίρης και ο κος Κοντολέων γιατί έχουν το στόμα τους κλειστό. Εμείς δίνουμε απαντήσεις σε όλα. Ζήτησα να υπάρξει και ειδική επιτροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκρίνεται αυτό με την επίκληση του απορρήτου και ότι ο Μητσοτάκης όταν πιάστηκε με τον κοριό στο αυτί είπε δεν φταίω εγώ, φταίει ο ανιψιός μου; Είναι θράσος και δειλία ταυτόχρονα. Δεν φοβόμαστε την αλήθεια. Αυτή η προσπάθεια του φθηνού συμψηφισμού αποδεικνύει την ενοχή του κου Μητσοτάκη. Είναι κατάντια οι άριστοι να είναι το ίδιο με τους κατσαπλιάδες. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πάρα πολλά».