Η Τήνος είναι φέτος στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Κοίμηση της Θεοτόκου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να βρίσκεται στο νησί.

Νωρίτερα σε κλίμα συγκίνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέτισε φόρο τιμής σ’ εκείνους που έχασαν την ζωή τους στις 15 Αυγούστου 1940 όταν οι Ιταλοί τορπίλισαν το καταδρομικό Έλλη το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Τήνου για να τιμήσει την γιορτή της Παναγίας.

Ο πρωθυπουργός τον οποίο υποδέχθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί στην Τήνο και επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο «Μυκόνιος» η οποία ανοίχτηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα από το λιμάνι προκειμένου να γίνει η ρίψη του στεφάνου στην μνήμη των πεσόντων του καταδρομικού Έλλη. 

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός μετέβη στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας όπου παρακολούθησε την θεία λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας.

«Αυτή την σπουδαία ημέρα για την ορθοδοξία μεγάλο ζητούμενο η ενότητα»

Ευχές σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα απηύθυνε από την Τήνο ο πρωθυπουργός.

«Από τα πιο μικρά και απομονωμένα ξωκλήσια μέχρι τα μεγάλα προσκυνήματα της εκκλησίας μας γιορτάζουμε σήμερα την κοίμηση της Θεοτόκου.

Αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου της αυτοπεποίθησης της κοινωνικής συνοχής», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Αυτή την σπουδαία ημέρα για την ορθοδοξία το μεγάλο ζητούμενο είναι η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος.

Να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες. Θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο που έχουμε χαράξει για μια Ελλάδα της ευημερίας, της αυτοπεποίθησης. Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα χρόνια πολλά».

Φωτογραφίες από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήνο