Ανέβηκαν οι τόνοι πριν από λίγο στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για το μέλλον των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Επίκεντρο βρέθηκε το μέλλον των εργαζομένων στα ναυπηγεία και το γεγονός ότι δεν μπορούν λόγω της σύμβασης και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας να συνεχίσουν να εργάζονται με το ίδιο καθεστώς.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ειδικότερα στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα της πατρότητα της σχετικής απόφασης και των όρων παραχώρησης των ναυπηγείων, αποκαλώντας τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ψεύτες».

«Θέλει ενημέρωση ο ΣΥΡΙΖΑ για το καθεστώς τον εργαζόμενων; Ας φωνάξει τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα που ήταν τότε αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης. Προσπαθείτε με ανοίκειο ύφος να κάνετε κριτική στον κ. Σταϊκούρα για κάτι που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Μην παίζετε με τον πόνο των εργατών. Η συμφωνία και ο διαγωνισμός έγινε με τους όρους που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σταματήστε τα ψέματα. Σας βαρέθηκε ο κόσμος. Κοροϊδεύετε στα μούτρα τους εργαζόμενους. Είναι ντροπή να τα έχετε υπογράψει όλα, να έχετε συμφωνήσει στην απόλυση των εργαζόμενων και να έρχεστε σήμερα να κάνετε κριτική και να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα. Είστε οπορτουνιστές. Να είστε ψεύτες αλλά όχι και τόσο. Είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες όλου του πλανήτη».