Σε συστράτευση στη μάχη κατά των πυρκαγιών κάλεσε όλες τις δυνάμεις, ένστολες και μη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μεταστέγασης του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Το μέλος της κυβέρνησης στην ολιγόλεπτη ομιλία του αναφέρθηκε στη δύσκολη αποστολή των πυροσβεστών, που δυσχεραίνεται έτι περαιτέρω λόγω της κλιματικής αλλαγής, ενώ υπερτόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων:

«Μπροστά μας έχουμε ένα καλοκαίρι που οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Σε αυτή τη μάχη πρέπει να συνταχθούμε στο επιχειρησιακό πεδίο, η πυροσβεστική, η αστυνομία, οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και οι εθελοντικές ομάδες και οφείλουμε να είμαστε απολύτως συντονισμένοι για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά κάθε πύρινη απειλή», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή εγκαινίων βρίσκονταν όλοι οι τοπικοί δήμαρχοι, εκτός από τον δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η περιοχή του οποίου επλήγη από την πρόσφατη πυρκαγιά.