Απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην Θεσσαλονίκη. «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας το έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός πολλές φορές. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός πραγματικότητας», είπε.

Και πρόσθεσε: «Μέχρι τότε θα συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να βρίσκει ο κόσμος δουλειά, για την ολοκλήρωση μεγάλων έργων όπως το Πάτρα – Πύργος και το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Στο τέλος της 4ετίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση με αφορμή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την ενεργειακή κρίση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες απάντησε: Οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

Καύσιμα

Για την έκρηξη στις τιμές των καυσίμων ρωτήθηκε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς καθώς όπως είπε: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά αυτό που γίνεται στην αγορά καυσίμων. Με εντολή του πρωθυπουργού εξετάζεται συνολικά η αγορά και ο τρόπος λειτουργίας της και γίνονται συνεχείς έλεγχοι για να περιοριστούν οι απότομες διακυμάνσεις.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει περίεργα και στρεβλά πράγματα».

Και πρόσθεσε: «Η έγνοια μας η προσοχή μας οι έλεγχοι μας σε όλη την αγορά όπου παρατηρούνται ανατιμήσεις ανατιμήσεις θα είναι συνεχής θα παρακολουθούμε και όπου χρειάζεται θα παρεμβαίνουμε».