Με την επιστροφή του από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζει στο φουλ τις κομματικές μηχανές συνεχίζοντας τις περιοδείες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Την ίδια ώρα στο μπλοκάκι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει και σβήνει ονόματα καθώς θεωρείται ότι πολύ σύντομα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει το νέο σχήμα της κυβέρνησης, ως είθισται στους ανασχηματισμούς.

Τα σενάρια ανασχηματισμού γίνονται όλο και πιο έντονα τα τελευταία 24ωρα. Μιλούν κατ αρχήν για έναν ανασχηματισμό η ανακοίνωση του οποίου τοποθετείται στο επόμενο δεκαήμερο. Μια τέτοια κίνηση θα φρεσκάρει το κυβερνητικό σχήμα και με αυτό θα πορευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι και τις εκλογές.

Οι κινήσεις που θα γίνουν από το πρωθυπουργικό γραφείο δεν θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες αυτές που αποκαλούνται «διορθωτικές» αλλά αυτές που θα δώσουν άλλη εικόνα στην κυβέρνηση. Με άλλα λόγια ο ανασχηματισμός θα είναι αυτό που αποκαλείται δομικός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δούμε υπουργούς σε κορυφαία πόστα να μετακινούνται ή και να μένουν εκτός. Δεν αποκλείεται επίσης να δούμε πρόσωπα «άφθαρτα» με όρεξη για δουλειά να μπαίνουν στην κυβέρνηση αντικαθιστώντας τους «κουρασμένους» υπουργούς.

Και σενάρια εκλογών το φθινόπωρο

Πολλές φορές, ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει χωρίς περιστροφές ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας δηλαδή τον Μάιο του 2023. Όμως, τα τελευταία 24ωρα άρχισαν να ακούγονται και να γράφονται ακόμα και ημερομηνίες για κάλπες μέσα στο Φθινόπωρο εκεί λίγο μετά την ΔΕΘ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι μια τέτοια απόφαση θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Κατ’ αρχήν από τις διεθνείς συγκυρίες και το πως θα εξελίσσεται η ενεργειακή κρίση και κατά δεύτερον από το τι ταμείο θα έχει γίνει το καλοκαίρι με τον τουρισμό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ στην πρώτη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, είχε καλέσει τα στελέχη του κόμματός του σε προεκλογική επαγρύπνηση. Και τους είχε ζητήσει να γυρίσουν την Ελλάδα και να μεταφέρουν στους πολίτες το έργο που επιτελείται από την κυβέρνηση, έργο το οποίο πολλές φορές περνάει «στα ψιλά».

Περιοδεία και εξαγγελίες

Δίνοντας το παράδειγμα, ο πρωθυπουργός κάνει σήμερα περιοδεία στον Βόλο συνεχίζοντας τις εξορμήσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας προκειμένου να αναδειχθούν έργα αλλά και επιχειρηματικές προσπάθειες που βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες αλλά και αλλάζουν την εικόνα της κάθε περιοχής. Επόμενος σταθμός λοιπόν η πρωτεύουσα της Μαγνησίας όπου δεν αποκλείεται να ακούσουμε κάποιες εξαγγελίες.

Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά.

Οι στάσεις της περιοδείας πολλές αλλά τα βλέμματα θα πέσουν σίγουρα στην επίσκεψη σε μιας πρότυπη κτηνοτροφική φάρμα της περιοχής. Από εκεί, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του κτηνοτροφικού κλάδου, μετά και το πλήγμα που έχει δεχθεί λόγω των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές των ζωοτροφών.

Σημειώνεται ότι σε λίγες ημέρες θα γίνει η συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες (Τρίτη 24 Μαΐου). Εκεί, αναμένονται εξελίξεις στο πεδίο της μεταφοράς πόρων από το ταμείο των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να αξιοποιηθούν σε ειδικές ενισχύσεις αγροτών.

Όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Βόλο

  • 09:00 Επίσκεψη στην Κτηνοτροφική Μονάδα «Family Farm»
  • 11:30 Επίσκεψη σε Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • 12.00 Επίσκεψη στον Εκθεσιακό Χώρο Φυσικής Ιστορίας & Πολιτισμού της Λίμνης Κάρλα
  • 12.30 Επίσκεψη στο Αντλιοστάσιο της Λίμνης Κάρλα
  • 13.15 Βόλτα στα Καταστήματα του Βόλου – Στάση για Καφέ
  • 14:15 Σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου

Η επίσκεψη θα κλείσει με την μετάβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 111 Πτέρυγα Μάχης Αγχιάλου