Με εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα τις εργασίες του το τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο οποίο θα δώσουν το παρόν, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων που θα πάρουν τον λόγο αμέσως μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, χαιρετισμό εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να απευθύνει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης, σε μια από της πρώτες επίσημες εμφανίσεις του μπροστά σε μη νεοδημοκρατικό κοινό.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να δώσει το παρών ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος. Όπως επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου, ενδεχομένως να παρευρισκόταν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά βρίσκεται στην Αργεντινή με αποστολή του Ευρωκοινοβουλίου. Πάντως από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα πήγαινε στο συνέδριο ακόμη κι αν ήταν στην Αθήνα.

Από το ΜέΡΑ25 θα παρευρίσκεται ο εκπρόσωπος Τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης, από το ΠΡΑΤΤΩ – Πατριωτική Δημοκρατική Αριστερά ο (πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) Νίκος Κοτζιάς, από τους Οικολόγους η Κατερίνα Σακοράφα – Ανδρικοπούλου, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα εκπροσωπήσει το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση.