Στην οικονομική εξυγίανση του Κινήματος Αλλαγής είναι αποφασισμένος να προβεί ο νέο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι εάν αναλογιστεί κανείς ότι ως ΠΑΣΟΚ έχει δανειακές υποχρεώσεις που φθάνουν το ιλιγγιώδες ποσό των 318 εκατομμυρίων ευρώ, όταν για παράδειγμα το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD δεν οφείλει πάνω από 48,2 εκατομμύρια ευρώ.

Παρόλα αυτά ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δεσμεύεται ότι οι οικονομικές εκκρεμότητες θα τακτοποιηθούν. Ήδη από την εποχή που πρόεδρος ήταν η Φώφη Γεννηματά είχε ρυθμιστεί ένα σημαντικό μέρος των οφειλών προς τις τράπεζες.

Τώρα, ο Κρητικός πολιτικός διαμηνύει ότι κάθε δαπάνη του κόμματος, ακόμη και η πιο μικρή, θα αναρτάται στο Διαδίκτυο, προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι, και όχι μόνο, πώς δαπανώνται τα έσοδα της κρατικής επιχορήγησης. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι πρέπει να βλέπουν που πάνε οι φόροι τους».

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρήσει να έρθει εκ νέου σε επαφή με τις τράπεζες προκειμένου να υπάρχει ακόμη ευνοϊκότερος διακανονισμός.

Ένα από τα «ισχυρά χαρτιά» του σε αυτές τις διαπραγματεύσεις θα είναι το γεγονός της δημοσκοπικής ανόδου του ΚΙΝΑΛ. Κι αυτό γιατί εάν τα ποσοστά που του δίνουν οι σφυγμομετρήσεις μετουσιωθούν σε εκλογικά ποσοστά, τότε το κίνημα θα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη ετήσια επιχορήγηση και άρα θα μπορεί να δίνει περισσότερα χρήματα για την κάλυψη των τραπεζικών δανείων.