Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε πριν από λίγη ώρα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Λίγες ώρες αργότερα θα έχει μια κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αθήνας, δυο λόγοι ήταν εκείνοι που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σε γεύμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ένας ήταν καθαρά ανθρώπινος, καθώς από τους πρώτους που έσπευσαν να ευχηθούν περαστικά στον ίδιο και την σύζυγό του Εμινέ όταν πριν από λίγο καιρό νόσησαν με κορονοϊό ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αυτό, μαλάκωσε τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος απάντησε μάλιστα μέσω social media στον κ. Μητσοτάκη.

Το Μαξίμου είδε και κάτι άλλο ως αλλαγή στάσης του Ταγίπ Ερντογάν. Ήταν το γεγονός ότι έδειξε να έχει διάθεση να κλείσει μέτωπα δεκαετιών με άλλες γειτονικές χώρες στην ευρύτερη περιοχή. Η επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου στην Άγκυρα ήταν έμπρακτη απόδειξη της διάθεσης του Σουλτάνου.

Οι δυο άνδρες θα συναντηθούν στις 13:00 εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης που αγγίζει και τις δυο χώρες αλλά και την Ευρώπη στο σύνολό της. Την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η συνάντηση αυτή δεν έχει σχέση με καμία από τις προηγούμενες ανάμεσα στις δυο πλευρές καθώς δεν έχει το αυστηρό πλαίσιο του πρωτοκόλλου.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του πρωθυπουργού: