Για το Παρίσι αναχωρεί αποστολή του Συνασπισμού αποτελούμενη από 13 στελέχη, προκειμένου να πάρει μέρος στο 3ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), που διεξάγεται στις 3-5 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΝ λέει: «Βασικός στόχος του 3ου Συνεδρίου η αντιστοίχιση της λειτουργίας και της συλλογικής δράσης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τις αυξημένες ανάγκες της παρούσας, κρίσιμης περιόδου, καθώς και η ανάδειξη της εναλλακτικής, αριστερής διεξόδου από την κρίση, μέσω της συγκρότησης ενός πανευρωπαϊκού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ευρωπαϊκών λαών και θα διεκδικήσει μια ριζικά διαφορετική προοπτική για την Ευρώπη».

Με τη σειρά της η Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε ότι θα είναι παρούσα στο ίδιο συνέδριο, εκπροσωπούμενη από τους Γεράσιμο Γεωργάτο και Άννα Φιλίνη, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και Υπεύθυνους για θέματα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και για τις Διεθνείς Σχέσεις.

Ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με το Καταστατικό του ΚΕΑ, κάθε κόμμα-μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκπροσωπείται στο Συνέδριο με 12 συνέδρους, 6 άνδρες και 6 γυναίκες. Ο ΣΥΝ είναι πλήρες μέλος ενώ η Δημοκρατική Αριστερά όχι αλλά πιθανόν στο μέλλον να γίνει.