Τρόπους αντιμετώπισης των απειλών από τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) που παραβιάζουν τους τελευταίους μήνες συχνά τον εθνικό εναέριο χώρο μας αναζητά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάτι που επιβεβαίωσε επί της ουσίας και ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται τις συμβάσεις για την αγορά των 3+1 φρεγάτες τύπου Belh@ara, τα έξι καινούργια αεροσκάφη τύπου Rafale αλλά την προμήθεια 44 υπερσύγχρονων τορπιλών για τα υποβρύχια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «επειδή βλέπω ότι ορισμένοι έχουν την αίσθηση ότι παρακολουθούμε και δεν κάνουμε τίποτα για τα UAV της Τουρκίας, δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε τι κάνει το ΥΠΕΘΑ γι’ αυτά τα συστήματα. Οι εταιρείες που μπορούν να παρουσιάσουν λύσεις έχουν απόλυτη πρόσβαση στο ΥΠΕΘΑ. Να κάνουν την παρουσίαση να γίνει η αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω. Αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Δεν οφείλουμε να δίνουμε αναφορά κάθε ώρα και στιγμή για το τι κινήσεις κάνουμε και πως προχωράμε. Αλλά η αίσθηση ότι είμαστε αμέριμνοι απέναντι στην απειλή των UAV είναι λάθος. Γίνονται πολλές κινήσεις σε πολλά επίπεδα. Όποιος θέλει να δείξει κάτι, μπορεί να το κάνει ενώπιον των αρμόδιων επιτελείων. Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει αποδείξει ότι ακούει τα επιτελεία και καλύπτει τις ανάγκες τους σε πολύ μεγάλο βαθμό».