«Εδώ δεν ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση και όλοι αγωνιούμε για το τι θα κάνει η αντιπολίτευση! Να δούμε τη συμφωνία με το καλό… Όταν τη δούμε με το καλό, θα μπορούμε να τοποθετηθούμε», σημείωσε την Τρίτη ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Βήμα FM.

«Αν, ας πούμε, έχει απόσβεση του νόμου Κατρούγκαλου, είναι ένα θέμα θετικό, αν έχει ιδιωτικοποιήσεις μαζικές, εγώ είμαι υπέρ. Αυτή τη συμφωνία που ακούω από χθες, εγώ μια χαρά την ψηφίζω, πολύ μ’ αρέσει. Να’ χει ιδιωτικοποιήσεις, να’ χει άνοιγμα επαγγελμάτων, να’ χει μείωση του χρέους, μια χαρά είναι αυτά. Εδώ ψηφίζω τα μνημόνια από το πρώτο, σε αυτό θα κολλήσω; Αυτή που ακούγαμε μέχρι προχθές, είναι να μείνει ο νόμος Κατρούγκαλου και να αυξηθούν οι φόροι. Εγώ αυτό δεν το ψηφίζω», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «πρώτα πρέπει να την υπογράψει ο Τσίπρας. Η κουβέντα το τι θα κάνει η ΝΔ είναι τελευταία. Δεν θα μιλήσει πρώτα η ΝΔ. Εγώ διαφωνώ ως προς αυτό με μερικούς συναδέλφους μου, η ΝΔ λέει ένα πράγμα: εάν εξαρτάται από τη ΝΔ η παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, στην Ε.Ε., η ΝΔ να ψηφίσει για να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και το ευρώ, αποκλείεται! Είμαστε το κόμμα της Ευρώπης και εάν φτάσουμε σε μια τέτοια μέρα που από τη δική μου ψήφο κρίνεται αν θα μείνει η Ελλάδα ή όχι στην Ευρώπη – μιλώ σαν ΝΔ – μην έχετε αμφιβολία ότι η ΝΔ θα ψηφίσει για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Εάν συζητάμε όμως για την έγκριση μιας συμφωνίας πού θα’ ναι του κ. Τσίπρα και θα αφορά τις σχέσεις του κ. Τσίπρα με την Ευρώπη, εκεί βεβαίως η ΝΔ μπορεί να δει τι της αρέσει και τι όχι.

Ο νόμος Κατρούγκαλου π.χ. επιβαρύνει τον προϋπολογισμό πάρα πολύ, έχει μέσα και τους ΙΔΑΧ και όλα. Είναι ο ορισμός μονομερούς ενέργειας. Υπέγραψε ο Τσίπρας στις 20 Φεβρουαρίου ότι θα κάνει μονομερείς ενέργειες κι έφερε τον νόμο Κατρούγκαλου. Αν είναι μέσα στη συμφωνία αυτός ο νόμος (ενν. η κατάργησή του), εμένα μου είναι πιο ευχάριστο να την ψηφίσω. Εγώ μπορώ να ψηφίσω μια δύσκολη συμφωνία, αρκεί να ξέρω ότι κάπου οδηγεί. Να ψηφίσω για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αποκλείεται. Από εκεί και πέρα, ό,τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τον ελληνικό λαό, με την όποια πολιτική ισχύ έχουμε, θα το κάνουμε. Αλλά δεν έχει νόημα να βγούμε από τώρα εμείς και να κάνουμε αυτό που λέει ο Θεοδωράκης, ας πούμε: «ψηφίζουμε τα πάντα». Όχι, δεν ψηφίζουμε τα πάντα, γιατί αν ψηφίσουμε τα πάντα, θα μάς φορτώσει ο Τσίπρας άλλους 100.000 δημόσιους υπαλλήλους και θα βάλει τον ΦΠΑ 30% αντί για 23%».

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Παναρίτη, σημειώνοντας: «Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά με την Παναρίτη. Άμα με ρωτάγατε πριν λίγους μήνες για την Παναρίτη, θα σας έλεγα καλά λόγια. Τη συμπαθώ και οφείλω να το πω αυτό. Τώρα ξαφνικά διαβάζω μια δήλωση της Παναρίτη πού λέει «να απαλλαγεί η χώρα από τα μνημονιακά δεσμά». Εγώ θεωρώ υποκρισία αυτό που κάνουν με την Παναρίτη. Δεν τους πείραξε η Κατσέλη, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, δεν τους πειράζει ο Κουρουμπλής υπουργός Υγείας, δεν τους πειράζει ο Ρουμελιώτης στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ στο πρώτο μνημόνιο… Δεν τους πειράζει ότι κάνανε πρόεδρο στο Ελευθέριος Βενιζέλος τον τότε εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ στο πρώτο μνημόνιο και τους πειράζει τώρα η Παναρίτη; Εδώ είναι να τρελαθούμε δηλαδή! Αυτή είναι η χώρα των τρελών, δεν εξηγείται διαφορετικά».