Νέα πολιτική σελίδα γυρίζει το Μαξίμου μετά την προβληματική διαχείριση της κακοκαιρίας και τους οξείς τόνους που κυριάρχησαν στη βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής με ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ατζέντα στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει αλλάξει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει «σήμα» στους στενούς του συνεργάτες αλλά και στα γαλάζια στελέχη για παραγωγή έργου σε όλα τα επίπεδα, τήρηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων και επικοινωνία με την κοινωνία που «βράζει» λόγω της ακρίβειας και της υγειονομικής κρίσης που εξακολουθεί να προκαλεί αρρυθμία στα νοσοκομεία, καθώς η μακάβρια λίστα μακραίνει.

Έτσι, σε μία προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τα προβλήματα των πολιτών ο πρωθυπουργός με τηλεοπτικό μήνυμά του ανακοίνωσε χθες (2/2) μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% ανακουφίζοντας τη μεσαία τάξη που δέχεται απανωτά χτυπήματα βλέποντας το διαθέσιμο εισόδημά της να συρρικνώνεται. Η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει κατά το δυνατόν ένα προστατευτικό περιβάλλον για τους πολίτες που πλήττονται από τις ανατιμήσεις, απορροφώντας τους οικονομικούς κραδασμούς μέσα από την ελάφρυνση του φόρου στα ακίνητα, την κρατική επιχορήγηση στους λογαριασμούς του ρεύματος και την αποκλιμάκωση φόρων και εισφορών. Οι κινήσεις του οικονομικού επιτελείου είναι στοχευμένες, καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα και δεν χωράνε λάθη. «Όρθια η χώρα, αλλά και όρθιοι οι πολίτες. Με τη δική μας στήριξη και τις δικές τους δυνάμεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να καταδείξει ότι έχει λάβει το μήνυμα και η πολιτική του προσαρμόζεται με βάση τις εκάστοτε ανάγκες.

Νέα αρχή από τη Βόρεια Ελλάδα

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε τη Θεσσαλονίκη ως πρώτο σταθμό των περιοδειών που θα κάνει το 2022 εντός της Επικράτειας. «Βγαίνουμε πια σε εργοτάξια. Δεν μας παρουσιάζονται απλά μακέτες και σχέδια» επισήμανε και αναφέρθηκε σε σημαντικά έργα υποδομής για την πόλη, όπως το Στρατόπεδο του Παύλου Μελά, η γέφυρα του Αλιάκμονα, το μετρό της Θεσσαλονίκης, ο προβλήτας 6, το μουσείο του Ολοκαυτώματος τα οποία βρίσκονται ήδη σε τροχιά υλοποίησης. Κάλεσε δε τα γαλάζια στελέχη να βρεθούν κοντά στους πολίτες, να καταλάβουν τους προβληματισμούς τους και να εξηγήσουν το έργο που συντελείται με στόχο «να μπουν τα θεμέλια για μια διαφορετική Ελλάδα».

Σε τροχιά επενδύσεων

Μεγάλο βάρος ρίχνει η κυβέρνηση και στον τομέα των επενδύσεων, καθώς ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι στόχο έχει να ανοίξει μία καινούργια αναπτυξιακή σελίδα για τον τόπο. Το γεγονός μάλιστα ότι – μία εβδομάδα πριν – ένας από τους ισχυρότερους τραπεζίτες στον κόσμο, ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, εξαγόρασε το 40% της Viva Wallet, μιλώντας για το ταλέντο που έχει η Ελλάδα στον τομέα της μηχανικής και επισημαίνοντας ότι η χώρα μπορεί να αποτελέσει παγκόσμιο κόμβο τεχνολογίας για την τράπεζά του, αποτελεί μία από τις καλύτερες διαφημίσεις για τη χώρα μας, προκειμένου να αποτελέσει πόλο έλξης και για άλλους επενδυτές.