Στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis για τον κ. Γεωργιάδη, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης να καταθέσει στο Κοινοβούλιο ολοκληρωμένη την Πράξη.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Σε μια πρώτη ανάγνωση της πράξης αρχειοθέτησης της υπόθεσης Novartis για τον κ. Γεωργιάδη, την οποία τμηματικά αναγκάζεται να καταθέσει στη Βουλή, ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών προχωρά σε τρεις σημαντικές παραδοχές.

1) Παραδέχεται ότι, πράγματι τα φάρμακα της Novartis υπερτιμολογήθηκαν σε σχέση με τις τιμές της ΕΕ και η εταιρεία αύξησε σημαντικά τα κέρδη της.

Την αρχειοθέτησε όμως καθώς η σχετική υπουργική απόφαση δεν υπογράφηκε από τον κ. Γεωργιάδη αλλά από τον υφυπουργό του, τον κ. Μπέζα.

2) Παραδέχεται ότι, πράγματι στην εταιρεία Novartis επί υπουργίας Γεωργιάδη το ποσό που καταβλήθηκε είναι μεγαλύτερο από το ποσό που δόθηκε στις υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες.

Την αρχειοθέτησε όμως γιατί το ποσοστό κάλυψης του συνολικής οφειλής του ΕΟΠΥΥ προς την εταιρεία δεν ήταν 100%!

3) Παραδέχεται ότι, πράγματι προέκυψαν αρκετές αδιευκρίνιστες πιστώσεις και καταθέσεις σε μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Γεωργιάδη, συγγενών και συνέταιρων.

Την αρχειοθέτησε όμως καθώς εκτίμησε ότι συνιστούν πιθανώς φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή φοροδιαφυγή του υπουργού, τις οποίες δεν μπόρεσε να συνδέσει με τη δικογραφία Novartis».

«Και ζήσαμε εμείς καλά και η Novartis καλύτερα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Αναμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη ότι ως υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας θα σεβαστεί το Κοινοβούλιο και θα καταθέσει στα πρακτικά ολοκληρωμένη την πράξη αρχειοθέτησης μαζί με την σελίδα που του ‘παράπεσε’».

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στις κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , Παύλου Πολάκη για την υπόθεση της Novartis

Γεωργιάδης: Αυτή η πράξη αρχειοθέτησης είναι ύμνος στην υπουργική μου θητεία

Καταθέτοντας στα Πρακτικά την Πράξη Αρχειοθέτησης της υπόθεσής του για τη Novartis, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε νωρίτερα την Τρίτη, μιλώντας στη Βουλή, ότι την είχε μαζί του από χθες, για να την καταθέσει, «παρότι αυτή έχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα γι’ αυτό και η Δικαιοσύνη δεν την δίνει σε κανέναν πλην του ενδιαφερόμενου».

Συνεπώς, υποστήριξε, η ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα είναι παράνομη, κάτι γνώριζε εκ των προτέρων.

Πρόσθεσε, δε, πως «αυτή η πράξη αρχειοθέτησης είναι ύμνος στην υπουργική μου θητεία γιατί όχι απλά με αρχειοθετεί για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας όχι λόγω παραγραφής -που θα μπορούσε για να φύγει η πατάτα από πάνω της-, αλλά εξετάζει τις τιμές όλων των φαρμάκων της Novartis και πώς τιμολογήθηκαν με έναν προς έναν τους νόμους μου και μια προς μια όλες τις υπουργικές μου αποφάσεις και καταλήγει πως όχι μόνο δεν έχω ωφελήσει τη Novartis αλλά την έχω βλάψει…».

Χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος Δικαίου λέγοντας ότι σε ένα τέτοιο κράτος οι διαφορές δεν λύνονται «με τσίγκινα σωβρακάκια, αλλά με τον θεσμικό τρόπο» και ρωτώντας «εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν συστήσατε προκαταρτική των πραγμάτων Επιτροπή για τη Novartis και στείλατε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη;» σημείωσε:

«Τώρα, που η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε […] ότι δεν υπάρχουν ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις για να κατηγορηθώ, όχι για το εάν είμαι αθώος -αθώος είμαι έτσι και αλλιώς- εσείς ακόμα εδώ συζητάτε εάν είμαι ένοχος για τη Novartis».