«Η πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης Novartis είναι για μένα το μεγαλύτερο παράσημο στην πολιτική μου πορεία», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο στην Ολομέλεια με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.

«Επτά εισαγγελείς δεν βρήκαν ούτε καν μια αποχρώσα ένδειξη εναντίον μου» είπε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε «λυπούμε που δεν είχαν την έγκριση του εθνικού εισαγγελέα Πολάκη».

Εγώ, δήλωσε ο υπουργός, «με τον Πολάκιο βούρκο δεν θα ασχοληθώ ξανά» και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει αγωγή. «Εκεί θα έρθει» είπε «και θα εξηγήσει στο δικαστήριο γιατί ο εισαγγελέας του οικονομικού εγκλήματος που με αρχειοθέτησε έκανε κάτι παράνομο και του εύχομαι καλή τύχη στο δικαστήριο».

Ο κ. Γεωργιάδης, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει αυτό που του είπε ο κ. Πολάκης προχθές στο καφενείο, ότι «όπως εύκολα οι υποθέσεις μπαίνουν στο αρχείο, τόσο εύκολα ανασύρονται», διερωτώμενος «έχετε σκοπό να δίνετε εντολές στη Δικαιοσύνη για το τι θα κάνει; Και μετά μας μιλάτε για κράτος δικαίου;».

Αναφερθείς στη χθεσινή διακοπή της συνεδρίασης, ο υπουργός χαρακτήρισε τη χθεσινή συμπεριφορά του κ. Πολάκη «τραγωδία» λέγοντας πως «μόνο η Χρυσή Αυγή έχει κάνει παρόμοια», και πως «είναι πράγματι εξαιρετικά δηλωτικό ποιοι είστε και ευκρινές για τον ελληνικό λαό τι θα θέλατε πραγματικά να κάνατε εάν ερχόταν αυτή η δεύτερη φορά…».

Διαβεβαίωσε, δε, πως ο ίδιος δεν έχει να φοβηθεί «τίποτα από όσα λέει ο κ. Πολάκης γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Καταθέτοντας στα Πρακτικά την πράξη αχρειοθέτησης της υπόθεσής του για τη Novartis είπε ότι την είχε μαζί του από χθες για να την καταθέσει, παρότι αυτή έχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα γι’ αυτό και η Δικαιοσύνη δεν την δίνει σε κανέναν πλην του ενδιαφερόμενου. Συνεπώς, προσέθεσε, η ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα είναι παράνομη, κάτι γνώριζε εκ των προτέρων.

«Αυτή η πράξη αρχειοθέτησης είναι ύμνος στην υπουργική μου θητεία γιατί όχι απλά με αρχειοθετεί για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας όχι λόγω παραγραφής -που θα μπορούσε για να φύγει η πατάτα από πάνω της-, αλλά εξετάζει τις τιμές όλων των φαρμάκων της Novartis και πώς τιμολογήθηκαν με έναν προς έναν τους νόμους μου και μια προς μια όλες τις υπουργικές μου αποφάσεις και καταλήγει πως όχι μόνο δεν έχω ωφελήσει τη Novartis αλλά την έχω βλάψει…», τόνισε.

Χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος Δικαίου λέγοντας ότι σε ένα τέτοιο κράτος οι διαφορές δεν λύνονται «με τσίγκινα σωβρακάκια, αλλά με τον θεσμικό τρόπο» και ρωτώντας «εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν συστήσατε προκαταρτική των πραγμάτων Επιτροπή για τη Novartis και στείλατε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη;» σημείωσε:

«Τώρα, που η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε […] ότι δεν υπάρχουν ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις για να κατηγορηθώ, όχι για το εάν είμαι αθώος -αθώος είμαι έτσι και αλλιώς- εσείς ακόμα εδώ συζητάτε εάν είμαι ένοχος για τη Novartis».

«Απευθύνομαι στην ανθρωπιά σας, αφού δεν έχετε καμία θεσμικότητα, τι πρέπει να κάνω εγώ για σταματήσετε να μου μιλάτε για τη Novartis, πού θέλετε να πάω, στο Βατικανό; Στον ΟΗΕ; τι είναι αυτό που θα ικανοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ανάρτηση με το πρόσωπό μου; Τι πρέπει να κάνω, ανθρώπινα πείτε μου.

Με κατηγορείτε ότι τα έχω πάρει από τη Novartis και μου έκανε πέντε χρόνια έλεγχο η Δικαιοσύνη, υπάρχουν όλοι οι λογαριασμοί μου μέσα και λένε δεν βρήκαμε τίποτα, τι άλλο θέλετε να κάνω για να σταματήσετε…» σχολίασε. «Θα πρέπει να κάνουμε ένα ειδικό σώμα δικαστηρίου με πρόεδρο τον Πολάκη και εισαγγελέα τον Βαξεβάνη, προφανώς», προσέθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, «αρνείται να μου ζητήσει συγνώμη γιατί με είπατε κλέφτη, όταν το δικαστήριο που εκείνος με έστειλε είπε ότι είμαι αθώος, αλλά τώρα δεν σας αρέσει και δεν θέλετε την Δικαιοσύνη αλλά τον Πολάκη».

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στις κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , Παύλου Πολάκη για την υπόθεση της Novartis

Απάντηση σε Ραγκούση

Απαντώντας στις επικρίσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ότι χθες στην Ολομέλεια τράβηξε βίντεο είπε ότι «εγώ δεν το έδωσα στους δημοσιογράφους, το έστειλα σε κάποιους φίλους μου, αλλά δεν ξέρω ποιος το έδωσε στους δημοσιογράφους».

Προσέθεσε ότι «την ώρα που ανέβαινε το βίντεο στα site, o κ. Πολάκης στον λογαριασμό του στο Facebook ανέβαζε φωτογραφίες από το βήμα που είχε κάνει κατάληψη» – «δεν ήξερα ότι το πρόβλημά σας ήταν ότι τον θέλατε μόνο ανφάς και όχι προφίλ» σχολίασε – και «η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελευθεριάδου τράβαγε βίντεο».

«Και λοιπόν, τι έγινε, η συνεδρίαση είχε διακοπεί και δεν υπάρχει κανένα άρθρο που το απαγορεύει» άρα εδώ υπάρχει «άλλη μια υποκρισία σας», σημείωσε.

«Υποχείρια του Πολάκη»

Επέκρινε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ, πως «δεν είχε κανένας το κουράγιο να ψέξει τον κ. Πολάκη για το ομοφοβικό του σχόλιο για το τσίγκινο σωβρακάκι, που είπε ενώπιον 30 βουλευτών και δημοσιογράφων» προσθέτοντας «είστε το κόμμα που υποτίθεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων κ.λπ.» και «ούτε αυτό δεν καταδικάζετε, τόσο υποχείριά του είστε».

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στις κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , Παύλου Πολάκη για την υπόθεση της Novartis

Βέλη και κατά ΚΙΝΑΛ

Απευθυνόμενος στο ΚΙΝΑΛ, είπε ότι για την ανακοίνωση που εξέδωσε ντρέπεται γιατί εξισώσει το θύμα με το θύτη και θύμισε πως στην υπόθεση Novartis διωκόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και υπουργοί του ΚΙΝΑΛ και προσέθεσε: «Πού είναι ο κ. Ανδρουλάκης στον δημόσιο λόγο για την υπόθεση της Novartis; Ούτε μια δήλωσή του;».

«Για το προχθεσινό και χθεσινό περιστατικό κάνετε αυτή την κατάπτυστή δήλωση, εξισώνοντας το θύμα με το θύτη, όταν εσείς, το ίδιο σας το κόμμα έχει στοχοποιηθεί για τη Novartisόσο και εγώ; Ντροπή!». Η πολιτική, είπε ο κ. Γεωργιάδης «δεν είναι μόνο τακτική για να ανέβεις στην επόμενη δημοσκόπηση, είναι ήθος και δεν μπορεί να διαχωρίζεται από την αξιοπρέπεια, από τη μνήμη, από τις αρχές».

Ο ίδιος ευχαρίστησε, τέλος, τους βουλευτές της ΝΔ για τη στήριξη που του παρείχαν αυτά τα πέντε χρόνια της δικαστικής του περιπέτειας και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στην προσπάθειά του για την εξουσία χάνει την ανθρωπιά του».