Επίθεση τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη αναφερόμενη στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη.

Όπως είπε, «εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τα γεγονότα της χθεσινής βραδιάς αλλά δεν θα μείνω σε αυτό. Σας καταγγέλλουμε για τη μεθοδευμένη πόλωση που επιχειρείτε. Είναι στόχος σας να πολώσετε και να συσπειρώσετε τα ακροατήριά σας. Είστε κατώτεροι των περιστάσεων και του χρέους σας. Η εικόνα είναι τραγική στο Kοινοβούλιο. Μοιραία αντανακλώνται όλα αυτά και στη δική μας παράταξη και στο πολιτικό σύστημα και στην αποκρουστική εικόνα που έχετε δημιουργήσει, το δίπολό σας».

«Φέρατε ξανά το πεζοδρόμιο στο προσκήνιο»

Η κ. Λιακούλη συνέχισε: «Είστε εσείς οι δυο οι εκπρόσωποι του “άντε ρε” και “άσε ρε”, ο ένας φωνάζει “αλήτες” και ο άλλος “προδότες”. Φέρατε ξανά το πεζοδρόμιο στο προσκήνιο. Στο χώρο που είναι κυρίαρχα παιδευτικός για τους πολίτες. Το έργο να παίζεται μόνο. Η τοξικότητα έχει κατακλύσει το κοινοβούλιο. Δύο στρατοί όρθιοι, με το κοινοβούλιο να γεμίζει με ιαχές και τα social media να σας γλεντάνε. Δεν φτάνει που γίνονται εδώ μέσα αλλά γίνονται και συνέχειες του σήριαλ στο εντευκτήριο για παράδειγμα. Η χθεσινή αντιπαράθεση ήταν από τις πολύ άτυχες δύσκολες στιγμές της κοινοβουλευτικής πρακτικής. Καταδικαστέα σε όλες της τις φάσεις και τις εκφάνσεις και εμείς λέμε ότι αυτή η απίστευτη εικόνα θα έπρεπε με αίσθηση αυτοσυγκράτησης να αφαιρεθεί η εικόνα.

«Στο ζύγι θα πρέπει να μπαίνει πάντα το τι είναι πιο σημαντικό. Να κερδίσουμε τις εντυπώσεις ή να δημιουργήσουμε μια αποκρουστική εικόνα; Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο… ελέφαντας στη Βουλή. Είναι οι πρακτικές του διπόλου που δεν αφήνουν τις άλλες παρατάξεις να μιλήσουν. Είστε διχαστικοί γιατί αυτό εξυπηρετεί τους στρατούς σας και τις μεθοδεύσεις σας. Τελειώνοντας κύριε Πρόεδρε επειδή η εικόνα της πόλωσης είχε στόχο και την παράταξή μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην απόφασή σας να μην παραχωρήσετε την αίθουσα στην ΚΟ μας, μέχρι και ο πρωθυπουργός επιχείρησε ανοίκεια επίθεση σε εμάς. Και έφτασε σήμερα και στην αξιωματική αντιπολίτευση σε μικρό στόμα και μικρά χείλη να μπουν μεγάλα χείλη και μεγάλα ονόματα» κατέληξε.