Οι δανειστές αμφισβητούν ότι η Ελλάδα έχει τους πόρους για να δώσει τη 13η σύνταξη και έτσι είναι πολύ πιθανό και αυτή η εξαγγελία να πάει πίσω, σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης μιλώντας στο MEGA.

«Κατά πάσα πιθανότητα έχει πάει το 2016» σημείωσε αναφερόμενος στην επαναφορά της 13ης σύνταξης ο κ. Κορωνάκης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση περιλαμβάνει και τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Όσο εξελίσσεται η διαπραγμάτευση και τρώει χρόνο, αυτό αφαιρεί δυνατότητες από τη χώρα. Αν καταφέρουμε να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση, εμείς έχουμε στόχο να υπερβούμε το όριο του χαμηλού πρωτογενούς πλεονάσματος. Και αυτό θα μπορέσει να δώσει χρήματα και για τη 13η σύνταξη και για την ακύρωση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας», είπε ο κ. Κορωνάκης.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπενθυμίζεται ότι η αρχική δέσμευση για επαναφορά της 13ης σύνταξης, λόγω σφοδρών αντιδράσεων των δανειστών στις διαπραγματεύσεις, εξέταζαν το ενδεχόμενο αντικατάστασης της 13ης σύνταξης με επίδομα με εισοδηματικά κριτήρια για όσους παίρνουν σύνταξη μέχρι 500 ευρώ.