Την εκτίμηση πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τους δανειστές, καθώς αν μέχρι και τις 5 Ιουνίου δεν υπάρξει, τα πράγματα θα είναι δύσκολα, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σχετικά με τη συμφωνία ανέφερε ως καταληκτική ημερομηνία για σύναψή της είναι η 5η Ιουνίου.

«Καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία είναι η 5η Ιουνίου. Όλοι γνωρίζουν ότι διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα στο χρηματοδοτικό».

Ζήτησε από την κοινωνία να «δείξει αντοχές» τις οποίες θεωρεί ότι ο κόσμος είναι διατεθειμένος να δείξει, αρκεί να γίνει κατανοητό ότι η παρούσα κυβέρνηση «θα αλλάξει τον δρόμο».

«Δεν υπάρχει ρήγμα με την αριστερή πλατφόρμα» σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από την Βουλή «μία συμφωνία για να έχει ισχύ θα πρέπει να κυρωθεί με κάποιον τρόπο. Το ουσιαστικό είναι να υπάρξει κύρωση της συμφωνίας. Το ρίσκο είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας»

Τόνισε ότι «η ενότητα της κυβέρνησης και του κόμματος, είναι απαραίτητα για να πάμε μπροστά».

Για τους τριγμούς σε κυβερνητικό και κομματικό πεδίο, είπε ότι «είναι σαφές ότι οι δανειστές θέλουν διασπάσουν την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η νέα φορολογία θα μπορούσε να είναι «ελαφρυντική για μεγάλος μέρος της κοινωνίας» είπε ο κ. Σκουρλέτης, δεν επεκτάθηκε ωστόσο περισσότερο στο θέμα, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή κανένας δεν γνωρίζει τις ρυθμίσεις του νόμου» και την τελική μορφή του.

Σχετικά με τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, στην οποία αναφέρθηκε σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σκουρλέτης διέψευσε ότι θα παραμείνει, επικαλούμενος τα λόγια του Πρωθυπουργού, δηλαδή ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, όμως ο χρόνος είναι σε συνάρτηση δεδομένων».

«Κανένας δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις σε μία διαπραγμάτευση, όπως αυτή που ζούμε» είπε ο Υπουργός, αναφέροντας σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης, θα πρέπει να το απλώσουμε σε βάθος τεσσάρων ετών».