Παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία στο κοινοβουλευτικό έργο τη χρονιά που έφυγε, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε συνολικά μέσα στο 2021 συνολικά 112 νομοσχέδια και διεθνείς συμβάσεις που στη συνέχεια έγιναν νόμοι του κράτους με τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αυτό προκύπτει από τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της Βουλής, όπως προκύπτει από το νέο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της, «Επί του… Περιστυλίου!».

Πρόκειται ουσιαστικά για την ολοκληρωμένη συγκέντρωση και παρουσίαση σε έναν ενιαίο οδηγό, όλων των πληροφοριών και πρωτογενών στοιχείων που υπάρχουν για τη συζήτηση και ψήφιση ενός νομοσχεδίου στα σχετικά αρχεία αρχεία της Βουλής, ώστε αυτές να είναι άμεσα προσβάσιμες και διαθέσιμες με φιλικό και χρηστικό τρόπο για τον ενδιαφερόμενο πολίτη, αλλά και για τους φοιτητές, δημοσιογράφους ή τους νομικούς που αναζητούν πλήρη τεκμηρίωση για «το γράμμα και το πνεύμα» ενός νόμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το έτος 2021 επιψηφίστηκαν 72 νομοσχέδια και 40 διεθνείς συμβάσεις. Την πρωτιά στα σχέδια νόμου, κατέχει μακράν με διαφορά το υπουργείο Οικονομικών (με συνολικά 14, δηλαδή πάνω από ένα κάθε μήνα) και ακολουθούν το υπουργείο Δικαιοσύνης (με συνολικά 8), τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών (με 7) και το υπουργείο Υγείας (με 6). Όσον αφορά τις διεθνείς συμβάσεις, όπως είναι φυσικό οι περισσότερες προέρχονταν από το υπουργείο Εξωτερικών (με συνολικά 15 μέσα στο προηγούμενο έτος) και έπονται τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών (με 5 έκαστο).