«Το μεγάλο ζήτημα είναι η ανάπτυξη. Η κυβέρνηση, όμως, δείχνει να έχει μια αλλεργία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις μεταρρυθμίσεις. Ακόμα και αν οι εταίροι μας έδιναν το ‘’οκ’’ για αυξήσεις στους μισθούς το πρόβλημα δεν θα λυνόταν. Καμία αξία τα παζάρια χωρίς μεταρρυθμίσεις» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

Παράλληλα, μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε: «Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το Ποτάμι γιατί δεν έχουμε παρελθόν. Μας ρίχνουν ρετσινιά γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ξεκάθαρο πολιτικό μας λόγο. Το ‘’τρόικα εσωτερικό’΄’ είναι δημιούργημα εγκεφάλων του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν μπορούν να πουν κάτι άλλο. Είναι ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα».

Επιπλέον, χαρακτήρισε «οδυνηρό λάθος να υπογράψουμε συμφωνία χωρίς να έχει βρεθεί λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους» ενώ είπε: «Όχι σε μια συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όταν μπαίνεις μέσα σε ένα λεωφορείο πρέπει να ξέρεις τη διαδρομή του. Εδώ δεν γράφει την διαδρομή. Για εμένα η σωστή διαδρομή είναι η ανάπτυξη. Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν ήταν μόνη της χωρίς συμμάχους. Ούτε επί Ελευθερίου Βενιζέλου, ούτε επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, ούτε επί Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτό το 18-1 δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Δεν μπορείς να κερδίσεις μια μάχη μόνος σου».

Σε ότι αφορά τις σχέσεις του κόμματός του με τα media σημείωσε: «Το είπα και στην Βουλή, παρουσία του κ. Τσίπρα, το αμαρτωλό τρίγωνο Media- πολιτική- τράπεζες πρέπει να σπάσει. Προκαλώ και τώρα την κυβέρνηση να φέρει μια ρύθμιση. Αλλά δεν θα το κάνει. Δεν είμαστε δημιούργημα των ΜΜΕ. Υπάρχει μια υποπροβολή για το Ποτάμι. Μας προβάλουν πολύ λιγότερο απ’ όσο δικαιούμαστε»