«Ευρώ πάση θυσία γιατί ο άλλος ο δρόμος είναι ο δρόμος της κόλασης. Και κακώς η κυβέρνηση δεν εξηγεί στον κόσμο τι θα γίνει. Δεν Θα φύγουμε από μια εξαιρετικά δύσκολή κατάσταση για να πάμε σε μία κόλαση. Δεν θα φύγουμε από κανέναν παράδεισο. Το περιβάλλον της κόλασης είναι το περιβάλλον της δραχμής. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα κάνεις μια σκληρή διαπραγμάτευση» τόνισε ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως: «Εισηγούμαι στον Τσίπρα να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Να πει τι ακριβώς του ζητάνε. Το θέμα της κυβέρνησης δεν είναι απλά να προστατέψει τις σημερινές συντάξεις αλλά και εκείνες όσων εργάζονται σήμερα. Να μπει ένα όριο στις συντάξεις. Ένα ταβάνι. Να κάνει κάτι με τις πρόωρες συντάξεις».

Επιπλέον ο επικεφαλής του «Ποταμιού» σημείωσε ότι, «δεν είμαστε ίδιο μαγαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα έχουμε αυτόνομη πορεία. Μπήκαμε στη πολιτική γιατί Βενιζέλος- Σαμαράς τα έκαναν χάλια και η πορεία ήταν λάθος. Δεν γίνεται ευρωπαϊκό μέτωπο χωρίς τον Τσίπρα».

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Η κυβέρνηση πήγε χωρίς όπλα και σχέδιο στη διαπραγμάτευση. Η Ευρώπη ήθελε τον Τσίπρα. Είχε κουράσει ο Σαμαράς και αντί να το εκμεταλλευτεί πήγε και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Το κακό με τον Τσίπρα είναι ότι κάνει διαπραγμάτευση με το αυτί στις… συνιστώσες του. Η έγνοια ενός ηγέτη είναι το τι θέλει η κοινωνία και όχι η συνιστώσα του. Τα κόμματα είναι θλιβερές μειοψηφίες. Θα του βάλουν κι άλλα μέτρα όσο καθυστερεί. Η μόνη μας ελπίδα είναι να φανούμε σοβαροί. Ότι είμαστε έτοιμοι για μεταρρυθμίσεις» και υπογράμμισε: «Προεκλογικά ο Τσίπρας έλεγε ότι δεν θέλει παράταση και τώρα λέει ότι του έστειλαν παγίδα. Σαμαράς και Βενιζέλος θα έπρεπε να έχουν πάρει μεγαλύτερη παράταση αλλά και να λύσει διάφορα θέματα και να μην τα πετάξει σαν καυτή πατάτα στο ΣΥΡΙΖΑ. Κατέβασαν τα… μολύβια μετά τις ευρωεκλογές. Είναι αστείο πως θα βγαίναμε από το μνημόνιο επί Σαμαρά».

Αναφερόμενος στους Ανεξάρητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο επσήμανε: «Ακροδεξιό κόμμα οι ΑΝΕΛ. Ο Καμμένος εκφράζει σε κάθε ευκαιρία ρατσιστικές και εθνικιστικές απόψεις. Γι αυτό δεν τον ήθελαν στην κυβέρνηση οι ευρωπαίοι. Δεν υπήρχε συμπάθεια σε εμένα αλλά αντιπάθεια σε εκείνον. Έχει επικίνδυνες πολιτικές για την Ελλάδα. Στη Θράκη υπάρχει ένα αμιγώς Μουσουλμανικό χωριό, ο Εχίνος . Την Μ. Παρασκευή μαζύετηκαν κάποιοι απόστρατοι από διάφορες περιοχές, έστειλε ο κ. Καμμένος έστειλε και μια μικρή δύναμη στρατιωτών και μια μπάντα, πήραν τον επιτάφιο από μια εκκλησία που βρίσκεται έξω από το χωρίο και κάνανε την περιφορά –για πρώτη φορά- μέσα στο χωριό. Αυτό είναι επικίνδυνη πολιτική. Τι προσπαθείς να κανείς; Προσπαθείς να ανάψεις ένα σπίρτο σε μια μπαρουταποθήκη. Το είχε πει στον Τσίπρα: είναι επικίνδυνες οι δηλώσεις του Καμμένου στην Κύπρο».

Λίγο αργότερα ο Πάνος Καμμένος απάντησε μέσω twitter λέγοντας πως δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή.