«Καθόλα άριστες» χαρακτήρισε τις σχέσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, υπεύθυνο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, με αφορμή άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», υπό τον τίτλο «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;».

Ειδικότερα, ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Η σχέση και η συνεργασία μου τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όσο και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, υπήρξαν και παραμένουν καθόλα άριστες». Σε ερώτηση, δε, για το άρθρο του κ. Πανούση, ο υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην πρωινή εκπρομπή του ΣΚΑΙ, είχε τονίζει: «Ο κ. Πανούσης απ’ ό,τι γνωρίζουμε όλοι, είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να εφαρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει, ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους».

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε: «Τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο. Δεν θέλω να κάνει ιδεολογικό διάλογο τώρα. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης».

Σημειώνεται ότι στο άρθρο του ο κ. Πανούσης ανέφερε: «Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν’ αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωπο «χωρίς πρόσωπο». Αριστερά, και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Οποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη ( δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» -sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική πράξη (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δε τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: ‘Εχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι» αριστεροί (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των γνήσιων…

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;»