«Με τα μέτρα του Βαρουφάκη, αυτά που έχω δει εγώ και με τη μικρή μου εμπειρία, όχι τη Μεγάλη Δευτέρα… Ούτε στη Δευτέρα Παρουσία δεν παίρνουμε λεφτά!», τόνισε την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Βήμα FM, αναφέρθηκε και στο άρθρο Πανούση, σημειώνοντας: «Εγώ χαίρομαι που το διάβασα, κυρίως γιατί όλο αυτό το διάστημα φορτώνω κι εγώ στον κ. Πανούση αυτήν την εκπληκτική αδράνεια της Αστυνομίας που έχει οδηγήσει την εικόνα των πόλεων σε μία κατάσταση χάους. Τι λέει; «Οι δικές μου θέσεις είναι αυτές». Στην πραγματικότητα είναι σαν να «δίνει» τον κ. Βούτση. Σου λέει ο Πανούσης, «οι δικές μου θέσεις είναι αυτές. Εάν βλέπετε στην ασκούμενη πολιτική κάτι διαφορετικό, μην τα ρίχνετε σε εμένα».

Κατά τη γνώμη μου, εάν μετά από αυτό το άρθρο του πει ο κ. Πρωθυπουργός «κ. Πανούση, έχεις την ευθύνη της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας και εφάρμοσε τις ιδέες σου, μένεις», εκεί θα δούμε μια διαφορετική Αστυνομία που θα κάνει τη δουλειά της. Εάν, όμως, συνεχίζουν να του δίνουν εντολές, παραδείγματος χάριν όταν έχουν καταλάβει την Πρυτανεία και η Αστυνομία δεν μπαίνει προφανώς κατόπιν πολιτικής εντολής, μην κοροϊδευόμαστε, διότι η Αστυνομία προ δύο μηνών έμπαινε, κατόπιν πολιτικής βούλησης.

Ή θα δούμε σήμερα-αύριο την Αστυνομία να μπαίνει στην Πρυτανεία, άρα έχει περάσει η επιλογή και η πολιτική Πανούση και άρα μένει στη θέση του ο κ. Πανούσης ή συνεχίζει η Αστυνομία να είναι αδρανής και οι αντιεξουσιαστές θα αρχίσουν να καταλαμβάνουν πλέον και άλλα γραφεία και ο κ. Πανούσης σε αυτή την περίπτωση, θα παραιτηθεί».

Αναφορικά με τα «τέλη συχνοτήτων» και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης, παρατήρησε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα πάει σε όλα θάλασσα! Σε ένα πράγμα είναι κορυφαίοι, στην προπαγάνδα! Σε όλα τα άλλα, είναι εντελώς άχρηστοι, τεμπέληδες και ανεπρόκοποι! Η διαπραγμάτευση έχει πάει χάλια, λεφτά δεν παίρνουμε, το κράτος έχει κάνει εσωτερική στάση πληρωμών, η οικονομία μας έχει γυρίσει σε ύφεση.

Πάνω που πάει να φέρει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, για να μην τον ρωτάμε «κ. Παππά, θα αυξήσετε τελικά το ανταποδοτικό τέλος – γιατί στο νόμο βάζει εξουσιοδοτική διάταξη όπου μπορεί ο υπουργός να αναπροσαρμόζει όπως θέλει το τέλος και δεν λέει στη Βουλή αν θα το αυξήσει – βγάζει χθες να πληρώσουν τα κανάλια που χρωστάνε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα κόμματα χρηματοδοτούνται από το κράτος και κάποια στιγμή αποφάσισαν τα κόμματα ότι επειδή πήγαιναν και αγόραζαν μόνα τους τηλεοπτικές διαφημίσεις στα κανάλια και εκεί δημιουργήθηκαν και τα μεγάλα χρέη, δεν μπορούν να τα βρουν τα κόμματα ένα-ένα μόνα τους, ότι τα κανάλια τούς βάζουν μεγάλο και υψηλό τιμολόγιο εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη την προεκλογική και αποφάσισε έτσι το κράτος να αναλάβει το κόστος της τηλεοπτικής διαφήμισης των κομμάτων. Αντί να δώσει το κράτος μετρητά στο κόμμα και να του δώσει 1 εκατ. τού έλεγε: «το ένα εκατομμύριο στο κρατάω και θα σου αγοράσω 1 εκατ. τηλεοπτικό χρόνο στα κανάλια». Τα κανάλια, κατόπιν αυτής της αποφάσεως, κόβουν τιμολόγιο στο κάθε κόμμα, του οποίου ο χρεώστης, αυτός που πρέπει να το πληρώσει, είναι το Υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχουν τιμολόγια στον ΣΥΡΙΖΑ. Βγαίνει μια πράξη συμψηφισμού και λέει: “πόσα χρωστάω εγώ σαν κράτος στο MEGA;”. Δύο εκατομμύρια; Πόσα μου χρωστάει το MEGA, o ΣΚΑΙ , o ANT1 απ’ το 2% επί του τζίρου των διαφημίσεων; Δύο εκατομμύρια; Δύο σού χρωστάω κι εγώ, δύο μού χρωστάς εσύ, μηδέν η μεταξύ μας διαφορά. Προφανώς, δεν έχει βγει πράξη συμψηφισμού. Τι λέει τώρα ο κ. Παππάς; Να μου πληρώσουν τα κανάλια, εγώ θα τα χρωστάω ως κράτος, εγώ θα τα πληρώσω όποτε γουστάρω, όπως κάνει πάντα το κράτος, και εσύ θα μου τα πληρώσεις. Αυτά είναι παραμύθια της χαλιμάς! Σαχλαμάρες! Έκανε μία κίνηση, πρώτον για να πουν μπράβο στην κυβέρνηση που τα βάζει με τα συμφέροντα, δεύτερον για να καλύψει το νομοσχέδιο της ΕΡΤ. Σαχλαμάρες…!».

Πυρά κατά Δούρου

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στη Ρένα Δούρου και το ΕΣΠΑ στις Περιφέρειες, παρατηρώντας: «Χθες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, εισέβαλαν κάτοικοι από το Γραμματικό, με πολύ άγριες διαθέσεις, εναντίον της κυρίας Δούρου. Η κυρία Δούρου προεκλογικά είχε πάει στο Γραμματικό και είχε πρωταγωνιστήσει σε κινητοποίηση εναντίον του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Είχε υποσχεθεί ότι πρώτη πράξη της είναι ο Περιφερειάρχης να κλείσει τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και προχθές η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας με τις ψήφους της κυρίας Δούρου κράτησε τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Δεν πηγαίναμε στο Γραμματικό να τους πούμε «θα κλείσω τον ΧΥΤΑ και αφού με ψήφισε το Γραμματικό, κρατάω τον ΧΥΤΑ». Εδώ μιλάμε για πολιτική εξαπάτηση!

Ούτε είμαι η Βαλαβάνη πού πήγαινα στο «Κίνημα Δεν Πληρώνω» το 2012 και έλεγα μην πληρώσετε το χαράτσι και μετά έγινα υπουργός Οικονομικών και έβαλα και πρόστιμο 350 ευρώ σε όποιον με πίστεψε! Όσοι πίστεψαν τον Τσίπρα και δεν πλήρωσαν το χαράτσι του Βενιζέλου, γιατί ήταν αντισυνταγματικό και πηγαίνανε στα «Κινήματα Δεν Πληρώνω» με την κυρία Βαλαβάνη, από την περασμένη Παρασκευή δεν χρωστάνε μόνο το χαράτσι, χρωστάνε και 350 ευρώ έκαστος, γιατί πίστεψαν την Βαλαβάνη και τον Τσίπρα. Γι’ αυτό το λόγο (η κυρία Δούρου) στο Γραμματικό πήρε 86%, την ψηφίσαν όλοι, γιατί αν έφευγε ο ΧΥΤΑ, θα ανέβαινε η αξία της γης. Μεγαλύτερη πολιτική απάτη δεν έχει υπάρξει. Δεν έχει κάνει ένα από όσα έχει πει. Εγώ την παρακολουθώ βδομάδα-βδομάδα, ένα πράγμα δεν έχει κάνει. Πήρε τα λεφτά, τα 80 εκατ. από τα 350εκατ. που είχε μαζέψει ο Σγουρός και τα πήγε να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Ο γενικός γραμματέας ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Αλέξανδρος Χαρίσης, ζητάει τώρα από όλες τις Περιφέρειες τα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ, από 1/1/15 έως 30/4/15, για να τα πάμε στην Τράπεζα της Ελλάδος, και συγκαλείται έκτακτο συμβούλιο της Ενώσεως Περιφερειών, για να εμποδίσουν αυτό το πράγμα».