Να στείλει μήνυμα τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους επικριτές αλλά και τον κόσμο επιχείρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θέλει να βρεθεί κοινός τόπος για το κοινό συμφέρον. Ούτε να παραδοθεί θέλει η κυβέρνηση, ούτε συνθήκες ρήξης θέλει, θέλει να βρεθεί ο κοινός τόπος για το κοινό εθνικό συμφέρον. Δεν κάνουμε μονομερείς κινήσεις»

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «πρέπει να πάμε στη λογική της πραγματικότητας, τι μπορεί να γίνει τώρα στη βάση του προγράμματος».

«Οι συζητήσεις πηγαίνουν καλά θέλουμε να πετύχουμε συμφωνία χωρίς βάρη στις πλάτες των πιο φτωχών, και να διαμορφώσουμε συνθήκες λειτουργίας της αγοράς» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκ νέου το ζήτημα της επιστροφής του 1,2 δισ. ευρώ τα οποία επιστράφηκαν «κατά λάθος» στον EFSF και των 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.

Τέλος, ο κ. Βίτσας κατήγγειλε ότι στελέχη που διορίστηκαν στον κρατικό μηχανισμό από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν παραιτούνται για να λάβουν αποζημιώσεις.