Για «θέατρο του παραλόγου» έκανε λόγο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει μην έλθουν τα κλιμάκια στην Αθήνα και τους πάρει καμία κάμερα, ενώ στην ίδια ώρα στις Βρυξέλλες συνομιλούν με τους ίδιους που συνομιλούσαμε και εμείς.

Στο μεταξύ, πρόσθεσε, η οικονομία βυθίζεται και θα χαθεί και ο στόχος 1,5% του πλεονάσματος.

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει καταφέρει να βάλει όλη την Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα» τόνισε. Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι «δεν κάνει καλό στη χώρα αυτή η ακραία ρητορική και αυτού του είδους η πόλωση».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο ως «καλύτερο φίλο της ΑΔΕΔΥ» και διερωτήθηκε αν η μεταρρύθμιση στο δημόσιο θα γίνει με 40.000 μονιμοποιήσεις.

Αναφορικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ, παρατήρησε ότι ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε να αλλάξει πολλά, και ένα από αυτά πρέπει να είναι να υπάρξουν πιο συλλογικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων στο κόμμα. «Το ζήτημα της αλλαγής αρχηγού, μπαίνει με δύο τρόπους: Η να παραιτηθεί ο ίδιος, ή να το ζητήσει το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή της Πολιτικής Επιτροπής… Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κόμματα».