Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο και χρήμα κάνει το Bloomberg σε δημοσίευμά του μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει για τον Γιάννης Βαρουφάκη πως αν και «ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πεπεισμένος ότι η έξι εβδομάδων κυβέρνηση κάνει ό, τι χρειάζεται για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση και να αποφύγει την πτώχευση». Ωστόσο οι ομόλογοί του έκαναν λόγο για επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.

«Πέραν των εντυπώσεων, η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους», αναφέρει το δημοσίευμα και επικαλείται το παράδειγμα του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος δήλωσε πως αυτό που χρειάζεται πλέον δεν είναι δηλώσεις προθέσεων ή συνθήματα, αλλά επαληθεύσιμα στοιχεία.

Το Bloomberg αναφέρει ότι αν και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθούσε να δημιουργήσει συμμαχίες στο νότο και ειδικά με την Ιταλία και τη Γαλλία – χώρες που είναι επίσης αντίθετες στη λιτότητα- ωστόσο για πολύ διαφορετικούς λόγους, το καθένα από αυτά τα κράτη έχουν ουσιαστικά συμμαχήσει με τη Γερμανία.