Το ζήτημα των μεταναστών στην πόλη της Αθήνας και η ανάγκη επανασυγκρότησης της Δημοτικής Αστυνομίας, συζήτησαν ο Γιώργος Καμίνης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματός του επισκέφθηκε το μεσημέρι τον δήμαρχο Αθηναίων.

«Η λύση δεν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης ή τα παγκάκια στην Ομόνοια» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι παντού στην Ευρώπη υπάρχουν κέντρα κράτησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες, για οικογένειες και παιδιά.«Εδώ έχουμε επιλέξει να διαγράψουμε το παρελθόν και προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι που δεν έχουμε σχεδιάσει. Είναι ένα ακόμη λάθος της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να αποφασίσει ποιος ασκεί μεταναστευτική πολιτική. Την ασκεί ο κ. Πανούσης ή η αναπληρώτρια υπουργός» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε αφορά στην επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας στους δήμους.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι υποστηρίζει την προσπάθεια του κ. Καμίνη, τονίζοντας ότι:

«Είναι ντροπή, πριν δύο χρόνια με το πρόσχημα της μείωσης των δαπανών, πήραμε τη Δημοτική Αστυνομία από τους δήμους, την πήγαμε στη Αστυνομία και δύο χρόνια αυτοί οι άνθρωποι κάθονται χωρίς να προσφέρουν κοινωνική υπηρεσία».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι δεν συμβιβάζονται οι απάνθρωπες συνθήκες στην Αμυγδαλέζα με το πάρκινγκ των μεταναστών στην Ομόνοια. «Ναι στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και ευταξία στην πόλη» συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης. Εξέφρασε δε την ελπίδα να βρεθεί λύση σύντομα.

Ο κ. Καμίνης ζήτησε να επανέλθει στους δήμους η Δημοτική Αστυνομία με τις ανάλογες πιστώσεις και ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλία προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη. Ο δήμαρχος Αθηναίων ερωτηθείς αν έχει έρθει σε επαφή με την αναπληρώτρια υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου, είπε ότι δεν έχει ακόμη επισήμως αναλάβει τα καθήκοντά της.