Τρεις τιμητικές αποχαιρετιστήριες βολές από στρατιωτικό άγημα ακούστηκαν την ώρα της ταφής της Φώφης Γεννηματά, τη στιγμή του το φέρετρο με τη σορό της άρχιζε την κάθοδο στην τελευταία της κατοικία.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία υπουργού, που περιλαμβάνει την απόδοση τιμών από δύο λόχους. Ο ένας λόχος βρισκόταν στην Μητρόπολη Αθηνών από νωρίς το πρωί και ο άλλος στο Α’ νεκροταφείο, όπου έγινε η ταφή της. Οι δυο λόχοι θα συνοδεύονται και από τις μπάντες του Πολεμικού Ναυτικού και της Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ).

Χιλιάδες κόσμος φώναξε «αθάνατη» – Οι συγκινητικές στιγμές στο τελευταίο «αντίο»

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου αλλά και απλοί πολίτες τη Φώφη Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, έπειτα από δύσκολη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 56 ετών. Τραγικές φιγούρες ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης και τα τρία τους παιδιά.

Από το πρωί της Τετάρτης, όταν η σορός της Φώφη Γεννηματά τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, η συγκίνηση και ο πόνος ήταν διάχυτα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου βρέθηκαν για να τιμήσουν την εκλιπούσα, πολιτικοί όλων των κομμάτων και φυσικά η οικογένειά της.