«Οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με εξαίρεση του Νομούς, όπου η περιφέρεια αποφάσισε να μην γίνουν.

Ειδική μνεία έκανε ο Γιάννης Οικονόμου για την ακύρωση της προγραμματισμένης αυριανής μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν θα γίνει καθώς έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος με απόφαση του πρωθυπουργού, λόγω της κηδείας της Φώφης Γεννηματά.

Τι ισχύει με τη χρήση μάσκας στις παρελάσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρότρυνε όλους όσοι προσέλθουν για να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να φορούν μάσκα, καθώς όπως είπε «αυτό επιβάλλεται ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όταν επικρατούν συνθήκες συγχρωτισμού».

Πρόσθεσε δε ότι: «Για όσους παρελάσουν η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, αφού θα είναι στοιχισμένοι. Θα πρέπει ωστόσο και αυτοί, πριν και μετά την παρέλαση, να φορούν τις μάσκες τους». Σημειώνεται τέλος, ότι στη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα μετέχουν φέτος μόνο στρατιωτικά τμήματα.