«Διαβεβαιώνουμε το λαό ότι κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία σύντομα, ωστόσο για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας στην Ελλάδα. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για συνέχεια ενός προγράμματος που έχει απορριφθεί από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο ερώτημα ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, ο κ. Σακελλαρίδης εμφανίστηκε κατηγορηματικός.

«Αν καταλήξουμε σε αποτυχία σε καμία περίπτωση δεν υπογράφουμε μνημόνιο, συνέχιση αυτής της πολιτικής και μέτρα που έχουν τον χαρακτήρα λιτότητας», δήλωσε.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απομάκρυνση του κ. Βαρουφάκη ο Γ. Σακελλαρίδης υπεραμύνθηκε της στάσης του υπουργού Οικονομικών λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε τυχεροί που μάς εκπροσωπεί ο κ. Βαρουφάκης».

«Δεν έχει ζητηθεί η απομάκρυνση Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του. Βάζει για πρώτη φορά τις αγωνίες του Ελληνα και του Ευρωπαίου πολίτη στο τραπέζι, είναι χαρισματικός κι αυτό ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται ο υπουργός μιας χώρας, είμαστε τυχεροί που μας εκπροσωπεί ο κ. Βαρουφάκης».

Σχολιάζοντας τέλος την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το ύπατο αξίωμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι απεικονίζεται στο πρόσωπό του η λαϊκή ενότητα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο κ. Γιουνκέρ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά και τον προβληματισμό του για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς όμως αυτό να παίξει καθοριστικό ρόλο.