Αποφασισμένη να ζητήσει εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης είναι η κυβέρνηση όπως διεμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Φλαμπουράρης, είπε ότι μέσα στο εξάμηνο θα μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν. «Παράταση του Μνημονίου δεν ζητάμε γιατί η ψήφος του ελληνικού λαού έχει καταργήσει το Μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε όσα είπε χθες το βράδυ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση αλλά μνημόνιο, είπε: «Το προηγούμενο πρόγραμμα οδηγεί στα βράχια κι ας επιμένει! Η πρώτη σκεψη που πρέπει να κάνει ο κάθε Έλληνας είναι: “Τι έχουμε; Ευρωπαϊκή Ένωση ή Γερμανική Ένωση”; Ποιόν ρώτησε και παρενέβη ο Σόιμπλε; Εγώ ούτε καν δέχομαι ότι είναι πρόταση. Την θεωρώ απειλή και εξευτελιστική τόσο για τους άλλους όσο και για εμάς. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την παρέμβαση. Εμείς απαντάμε όχι. Αν δεν θελει ο κ. Σόιμπλε, να δούμε τι θα κάνει η κα Μερκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες. Ποιός μας προτείνει αυτό που λεει ο Σόιμπλε; Ούτε καν οι μνημονιακοί μας αντίπαλοι δεν λένε να το δεχτούμε».

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε επίσης ότι το κλίμα έχει αλλάξει και υποστήριξε ότι όλα αυτά τα κάνει ο Σόιμπλε για να τα βρούμε κάπου στην μέση του δρόμου.

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ακόμα ότι αν δεν γίνει έκτακτο Eurogroup η Ελλάδα θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

«Το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να αντιμετωπισθεί σε πολιτικό όργανο. Έχουν και άλλες χώρες λόγο και μιλάω για τις ΗΠΑ για την Κίνα, για την Ρωσία που έχουν εκφραστεί», είπε.