Αισιόδοξος ενόψει της νέας συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Ο κ. Σακελλαρίδης διέψευσε το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο οι Γιάννης Δραγασάκης και Γιάννης Βαρουφάκης είχαν συμφωνήσει με τη διατύπωση για το κοινό ανακοινωθέν μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο ο Γιάννης Βαρουφάκης όσο και ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν σκεπτικοί αναφορικά με τη διατύπωση της κοινής ανακοίνωσης και απλά η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «εμάς αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι το τυπικό σκέλος».

Ερωτηθείς αν ο λόγος που τελικά δεν εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup και της Ελλάδας ήταν το πώς θα «βαφτιστεί» το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε πως «δεν πάμε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο», σχολιάζοντας πως «μας ενδιαφέρει η ουσία, και ας το πούμε και Φούφουτο το πρόγραμμα».

«Είναι άκομψο να ζητάνε από τη νέα κυβέρνηση να υπογράψει κείμενο που δείχνει τη συνέχιση ενός προγράμματος που απέρριψε ο ελληνικός λαός με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα της κυβέρνησης για ένα πρόγραμμα γέφυρα.

«Εμάς μας ενδιαφέρει το χρέος να γίνει βιώσιμο. Δεν εγκαταλείφθηκε η ρητορική μας» είπε ο κ. Σακελλαρίδης ερωτηθείς για το κατά πόσο εγκαταλείφθηκε το αίτημα για κούρεμα του χρέους.

«Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής γίνονται τέτοιες συναντήσεις» είπε για το ενδεχόμενο τετ α τετ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.