Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της νέας προέδρου του Κοινοβουλίου, με αφορμή το άρθρο 28 του Συντάγματος.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε: «Θέλω να σας θυμίσω ότι υπάρχει και το άρθρο 28 του Συντάγματος το οποίο δίνει τη δυνατότητα υπό προϋποθέσεις να εκχωρούμε εθνική κυριαρχία σε υπερεθνικούς θεσμούς. Μη σας διαφεύγει αυτή η μικρή λεπτομέρεια».

Η τοποθέτησή του προκάλεσε την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία αφού υπενθύμισε τι προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο, σημείωσε: «Το συνολικό μνημονιακό πλαίσιο έχει περάσει χωρίς τέτοιες διατάξεις, δηλαδή χωρίς κύρωση υπογραφεισών συμφωνιών, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και βέβαια χωρίς τη διαδικασία του άρθρου 28 του Συντάγματος. Αυτό οφείλω να το διευκρινίσω προς άρση πάσης παρεξηγήσεως».

«Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι είστε πρόεδρος της Βουλής και ο ρόλος σας δεν είναι να σχολιάζετε τις τοποθετήσεις των βουλευτών», απάντησε εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Μητσοτάκης.

Η πρόεδρος της Βουλής έδωσε συνέχεια, σημειώνοντας πως η υπενθύμιση του άρθρου εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Όπως ανέφερε όμως, η κριτική είναι καλοδεχούμενη.