Δεν ζήτησε την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι ήταν δική του πρόταση ο νέος επικεφαλής, Θεοκλής Ζαούτης.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον realfm.gr 97,8, είπε ότι «ο κ. Αρκουμανέας παραιτήθηκε ο ίδιος. Δεν ζήτησα παραίτηση εγώ πάντως».

Επίσης, ερωτηθείς αν φεύγει ως επιτυχημένος απάντησε «προφανέστατα» προσθέτοντας ότι «η όλη η διαχείριση της πανδημίας, που είναι μια επιτυχής διαχείριση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, πιστώνεται και στον ΕΟΔΥ».

«Δική μου πρόταση ο Θεοκλής Ζαούτης»

Αναφορικά με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ, είπε ότι «είναι μια επιλογή που ως υπουργός την πιστεύω. Είναι ο άνθρωπος, με τον οποίο από το 2016 και μετά, όταν είχα περάσει και την περιπέτεια με την υγεία μου, κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Γνωριζόμαστε χρόνια και είναι μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων».

«Ο κ. Θεοκλής Ζαούτης είναι καθηγητής πολύ υψηλού επιπέδου στην Αμερική στην επιδημιολογία και τώρα βρίσκεται και στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός.

Θεοκλής Ζαούτης - Θάνος Πλεύρης

«Εγώ τον πρότεινα, είναι απόφαση του υπουργού ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, προφανώς κυβέρνηση είμαστε και είμαστε σε συνεννόηση» σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε ερώτηση για τον αν τον πρότεινε ο ίδιος ή ήταν απόφαση του πρωθυπουργού.

«Όταν πέρασα την περιπέτεια της υγείας μου, κάναμε μαζί έναν τρομακτικό αγώνα με συνέδρια από τότε για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις. Πρέπει να βλέπουμε κατάματα το θέμα, δεν αφορά τον COVID, αφορά γενικότερα τη δημόσια υγεία. Γενικότερα στη δημόσια υγεία, δυστυχώς, η χώρα μας σταθερά την τελευταία δεκαετία είναι πρώτη αναλογικά σε νοσοκομειακές λοιμώξεις» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.