«Ανάγκη αναζήτησης συμβιβασμού της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρώπη»

Συνάντηση με Σουλτς είχε ο Βενιζέλος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:24
29/01/2015
«Ανάγκη αναζήτησης συμβιβασμού της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρώπη»
3
loading

«Και οι δύο εκφράσαμε ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Σουλτς μετέφερε στον κ. Βενιζέλο το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε νωρίτερα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αντάλλαξαν απόψεις. «Καταλήξαμε», πρόσθεσε ο ίδιος «ότι πρέπει να αναζητήσουμε συμβιβασμούς και η ελληνική κυβέρνηση να δείξει υπευθυνότητα ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη και η απασχόληση στην Ελλάδα».

Έκανε ιδιαίτερη μνεία και ευχαρίστησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό για τη σχέση εμπιστοσύνης και τη συνεργασία, που δεν ήταν πάντα εύκολη και υπογράμμισε ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Σαμαράς «υπηρέτησαν τα ελληνικά συμφέροντα και την πατρίδα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Σουλτς για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πάντως, ότι αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η πορεία της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ. «Θα συμβάλουμε να γίνει ότι καλύτερο για τη χώρα χωρίς να πάμε ένα βήμα πίσω. Πρέπει να κάνουμε ένα καθοριστικό βήμα προς την έξοδο από το μνημόνιο, προς την πιστωτική προληπτική γραμμή, προς την ελάφρυνση της χώρας και του χρέους για να προχωρήσει η χώρα προς την ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε ωστόσο και κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ειπώθηκαν προεκλογικά και επαναλαμβάνονται μετεκλογικά ψευδαισθήσεις και ανακρίβειες οι οποίες αυξάνουν τους κινδύνους είτε από λάθος είτε από ατύχημα».

Τέλος αναφερόμενος στην αποστολή του κ. Σουλτς, είπε «χαίρομαι που ο κ. Σουλτς με το κύρος και τη συμπάθεια που τρέφει για την Ελλάδα είναι σε θέση να καταλάβει και να μεταφέρει στην Ευρώπη τί συμβαίνει εδώ, αλλά και να πει στους Έλληνες συνομιλητές του ποιός είναι ο πραγματικός συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Θάνος

  Αφού είδε και τον Τούρκογλου λογικό είναι να υποθέσω ότι είχε ήδη πιει τσιπουράκια με τον Μιχαλολιάκο στο καφέ Κορυδαλλός. Αν όχι έκανε παρατυπία. Να πάρει ένα ταξί να το διευθετήσει. Να σέβεται το Σύνταγμα... και την Ομόνοια.

 2. avatar Konstantinos A

  Αυτός ως τι μιλάει;
  Ώς αρχηγός 6ου κόμματος;;
  Μιλάνε και από τις άλλες χώρες οι αρχηγοί 6ων κομμάτων;;;

 3. avatar panos

  Πάντως δεν ξέχασε τις παλιές του αγάπες .Σαμαρά, Βενιζέλο , και τον καινούριο Θεοδωράκη...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει