Εβδομάδα κρίσιμων διαπραγματεύσεων για την οικονομία είναι αυτή που ξεκινά σήμερα. Στις τελικές συναντήσεις της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο θα ξεκαθαρίσουν οι όροι για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του δανείου των 110 δις τον Ιανουάριο, αλλά τα μάτια στρέφονται στην τέταρτη δόση το Φεβρουάριο και στην «επιστροφή» των ελεγκτών ΕΕ,ΕΚΤ και ΔΝΤ την ίδια περίοδο στην Αθήνα, για τη νέα αξιολόγηση της πορείας του Προγράμματος Σταθερότητας.
Μέχρι τότε, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει προχωρήσει με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ειδάλλως το «φάντασμα» της μη χορήγησης της επόμενης δόσης από το μηχανισμό στήριξης είναι ορατό.

Για να συμβεί, όμως, αυτό, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει κινητοποιήσει την κυβέρνηση και τους υπουργούς του προς την κατεύθυνση των διαρθρωτικών αλλαγών. «Φάλτσα» όπως αυτό της Λούκας Κατσέλη έχουν αρχίσει να προβληματίζουν όλο και περισσότερο το Μαξίμου και γι’ αυτό ο κ. Παπανδρέου θα ξεκινήσει χωριστές συναντήσεις με τους υπουργούς του, προκειμένου να θέσει στόχους και χρονοδιαγράμματα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου θα βάλει μπροστά το σχέδιο «συναίνεση», με συναντήσεις κατ’ ιδίαν με τους πολιτικούς αρχηγούς.