Σε συλλαλητήριο καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) αύριο, Σάββατο, και ώρα 18:00, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, ενόψει των εγκαινίων της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στo οποίo θα παραστεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρρος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί το αντεργατικό σχέδιο της πάνω στο έδαφος της πανδημίας» και πως «προχώρησε πιο γοργά σε αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που είχε στο συρτάρι της, αξιοποιώντας ως καταλύτη τον κορονοϊό», σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης παρουσιάστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Μεταξύ άλλων, διατυπώθηκαν τα παρακάτω αιτήματα:

  • «Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών της απελευθέρωσης των απολύσεων.
  • Επαναφορά των ΣΣΕ
  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους
  • Κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που “περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα και υπονομεύουν την συνδικαλιστική δράση”».

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, των Συλλόγων Αυτοαπασχολούμενων, Φοιτητικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.