Κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά καταλογίζοντάς της, κατά τη συνάντησή της νωρίς το απόγευμα με τον επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ, ότι πρωτοστατεί στην φθηνή κι απαξιωμένη εργασία.

Σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση αυτή, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι η συζήτηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο αφορούσε το μέλλον της εργασίας στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε πως «η συντήρηση θεωρεί την ασφαλή και με δικαιώματα εργασία, ως εμπόδιο για την πρόοδο και την εξέλιξη. Προωθεί την κατάργηση των συμβάσεων, την φθηνή και απαξιωμένη εργασία» καθώς και ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρωτοστατεί», εν αντιθέσει με τους Σοσιαλιστές, οι οποίοι «αγωνίζονται για την Πλήρη Απασχόληση, για αξιοπρεπείς αμοιβές, εργασία με ρυθμίσεις και κανόνες, με τους εργαζόμενους ασφαλείς».

«Οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας κερδίζουν διαρκώς έδαφος και στην Ευρώπη. Τον ευχαρίστησα (σ.σ. τον κ. Σμιτ) και για την στήριξη των σοσιαλιστών στον αγώνα που δώσαμε απέναντι στον κυβερνητικό νόμο που διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα», σημείωσε, τέλος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.