Με μία αιφνιδιαστική κίνηση και ενώ είχε ανακοινωθεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με την παλιά σύνθεση αποφασίστηκε η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου σήμερα στις 11.00 και η μετάθεση της συνεδρίασης του υπουργικού για την Πέμπτη. Τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά από το βράδυ, ενώ δεν έλειψαν και οι καραμπόλες με ανατροπές της τελευταίας στιγμής.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δώσει τέλος στη σεναριολογία και έδωσε το πράσινο φως για τις ανακοινώσεις με στόχο να δοθεί το σύνθημα της επανεκκίνησης με νέα πρόσωπα, μετακινήσεις αλλά και αποχωρήσεις υπουργών.

Αμετακίνητοι

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast αμετακίνητοι είναι ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, o Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι Κυριάκος Πιερρακάκης και Θεόδωρος Λιβάνιος.

Αλλαγή σκυτάλης στο Υγείας

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εγκαταλείπει την Αριστοτέλους και αλλάζει χαρτοφυλάκιο, ενώ η καρέκλα αναμένεται να αποδειχθεί ηλεκτρική για τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς – όπως όλα δείχνουν – η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα μετατραπεί σε αυτόνομο υπουργείο, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αλλάξει δομή, καθώς θα συσταθεί υφυπουργείο κλιματικής αλλαγής με πρόσωπο – έκπληξη που θα σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Τέλος, γενναίες θα είναι οι αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών με αξιοποίηση βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αλλά και γενικών γραμματέων που αποδείχθηκαν άκρως αποτελεσματικοί στα πόστα που ανέλαβαν.