Τα μέλη των σωστικών συνεργείων των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο επιβατηγό πλοίο Norman Atlantic θα τιμηθούν από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «σε ένδειξη αναγνώρισης του παραδείγματος που δημιουργεί η αφοσίωσή τους στο καθήκον» τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης για την Πρωτοχρονιά.

Παράλληλα, ο υπουργός μετέφερε τη συμπαράσταση όλων προς τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος και τις οικογένειες των αγνοουμένων.

Ο κ. Δένδιας εξήρε την αποτελεσματικότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα της διάσωσης των ναυαγών, παρά την αντιξοότητα των καιρικών συνθηκών. «Σε μία εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται, που η πατρίδα δοκιμάζεται, είναι απίστευτα σημαντικό να υπάρχουν γεγονότα που μέσα από την αντιξοότητα μάς κάνουν να είμαστε περήφανοι για το παράδειγμα που δημιουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εκτίμησε πως «ό,τι κι αν συμβεί η χώρα θα καταφέρει να βγει από την κρίση, άμεσα ή αργότερα».

Στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έψαλαν τα κάλαντα από κάθε σημείο του Ελληνισμού, η Μεικτή Χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι χορωδίες του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, της ΑΣΔΕΝ και του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Στη συνέχεια τη θέση τους πήρε η μικτή μπάντα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αναπληρωτής υπουργός, Φώφη Γεννηματά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.