«Είναι πάρα πολύ καλά τα μηνύματα» για τον τουρισμό τη νέα χρονιά, το 2015, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έγινε δεκτή το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κ. Κεφαλογιάννη επικαλέστηκε τα αρκετά θετικά μηνύματα για την επόμενη τουριστική χρονιά από τις επαφές που είχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, στο Λονδίνο.

«Φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει εδραιωθεί πλέον ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για την Ελλάδα, που έχουν γνωρίσει οι ξένοι μέχρι τώρα, γιατί ο στόχος μας, από την αρχή, ήταν να προβάλουμε την άγνωστη Ελλάδα, άρα να έρθουν όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες για τον ήλιο, τη θάλασσα και τα νησιά, αλλά να έρθουν και για τις υπόλοιπες εμπειρίες που προσφέρει η χώρα μας. Και βεβαίως, η ιστορία, ο πολιτισμός είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα έναν εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό», τόνισε η υπουργός Τουρισμού.

Η υπουργός πρόσφερε στον κ. Παπούλια το λεύκωμα με τον τίτλο: «Greece- Gods and Heroes», που εκδόθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια που συμπληρώθηκαν φέτος, από το 1914 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος ίδρυσε τον πρώτο Οργανισμό Τουρισμού και στο οποίο (λεύκωμα) γίνεται αναφορά σε όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας και στα αξιοθέατά τους.

«Για παράδειγμα, ο Όλυμπος δεν είναι απλώς το μέρος που κατοικούσαν οι θεοί, είναι αυτήν τη στιγμή ένας υπέροχος ορεινός όγκος, όπου κανείς, εκτός από τα πολιτιστικά στοιχεία, μπορεί να κάνει χειμερινό τουρισμό, ορειβασία και αυτό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο: γιατί θέλουμε τουρισμό όλο τον χρόνο», σημείωσε.

«Η ορεινή Ελλάδα είναι πάρα πολύ όμορφη. Δεν είναι μόνο τα νησιά κι οι θάλασσες, αλλά και τα βουνά της Ελλάδος, που είναι πάρα πολύ όμορφα», ανέφερε ο κ. Παπούλιας.

Η υπουργός Τουρισμού έκανε αναφορά στη πολύ σπουδαία ανακάλυψη στην Αμφίπολη, που δίνει την αφορμή για συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να τεθεί ένα πλαίσιο και να σχεδιαστεί σωστά από την αρχή η τουριστική αξιοποίηση ολόκληρου του νομού Σερρών.

«Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό, να δημιουργούμε, δηλαδή, γύρω από αρχαιολογικούς χώρους, γύρω από σπουδαία μνημεία, γύρω από σημεία τόσο σημαντικού ενδιαφέροντος, ευρύτερες συνέργειες και των τοπικών κοινωνιών. Γιατί αυτή είναι και η μεγάλη αξία του τουρισμού, ότι δίνει θέσεις εργασίας και δυνατότητα στήριξης των τοπικών οικονομιών», ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας ζήτησε να πληροφορηθεί εκτενέστερα για τη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με το υπουργείο Παιδείας.

Η κ. Κεφαλογιάννη τον ενημέρωσε πως τα δύο υπουργεία συνεργάστηκαν για τη δημιουργία τμημάτων τουρισμού, προπτυχιακών, που, δυστυχώς, είπε, δεν υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα. «Η προσπάθεια», επισήμανε, «είναι να δημιουργηθούν τμήματα και για Έλληνες φοιτητές, βεβαίως, αλλά να δημιουργηθούν και ξενόγλωσσα τμήματα, γιατί έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες, είτε γειτονικές μας, βαλκανικές, είτε από τη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να σπουδάσουν τον τουρισμό στην Ελλάδα».

«Είναι πολύ καλό αυτό», σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.