Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και ποιες ομάδες θα αφορά, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στις αρχές της εβδομάδας σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι από 15 Ιουλίου.

Ακόμα η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των ιερέων που ζήτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σημειώνοντας ότι υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο με στόχο οι ιερείς να παροτρύνουν το ποίμνιο να εμβολιαστεί, ενθυμούμενοι πως χάθηκαν πολλοί πατέρες από τον κορονοϊό και πως ο εμβολιασμός είναι πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Ακόμα τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών, μετά από γονεϊκή συναίνεση. Όπως ξεκαθάρισε την προσεχή Δευτέρα, στην καθιερωμένη τακτική ενημέρωση, θα δοθούν οδηγίες σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα για το πώς θα κλείνεται το ραντεβού και πώς θα εξασφαλίζεται η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων.