Καρχιμάκης: Ανατροπή στη νομοθετική ασυλία των φοροφυγάδων

«Aς συγκρουστούμε με όλους όσοι μεθόδευσαν αυτές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:21
18/11/2014
Καρχιμάκης: Ανατροπή στη νομοθετική ασυλία των φοροφυγάδων
2
loading

Την ανάγκη ανατροπής της νομοθετικής ασυλίας όσων έχουν βγάλει εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο 2000 - 2008 τονίζει σε παρέμβασή του ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης των 75, Μιχάλης Καρχιμάκης, κάνοντας λόγο για το «μεγαλύτερο ατόπημα του πολιτικού συστήματος».

Διαβάστε το άρθρο του Μιχάλη Καρχιμάκη

Αποτελεί το μεγαλύτερο ατόπημα του πολιτικού συστήματος η φερόμενη από τον Ιούλιο του 2013 νομοθετική αναδρομική αμνήστευση με κατάργηση ελέγχων, πιθανών φοροφυγάδων για περίοδο εννέα ετών,που έβγαλαν τα λεφτά τους από το έτος 2000 μέχρι το 2008 με εμβάσματα στο εξωτερικό.

Αποτελεί τον μεγαλύτερο κοινωνικό βιασμό η διάταξη αυτή που πιθανόν να μην έγινε αντιληπτή από πολλούς βουλευτές και φέρεται ότι ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2013,σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που αποτέλεσαν και αποτελούν τα μόνιμα θύματα της κρίσης.

Αποτελεί την μεγαλύτερης έκτασης, νομοθετικά νομιμοποιημένη φοροδιαφυγή,σε βάρος της χώρας και των ανθρώπων,αφού καταργούνται οι έλεγχοι για εννέα χρόνια αναδρομικά από το 2000 μέχρι το 2008.

Αποτελεί την μεγαλύτερη διαιώνιση του άδικου,με την κυβέρνηση να καλύπτει πιθανούς, ευρείας έκτασης φοροπαραβάτες.

Εγείρεται ταυτόχρονα ένα επίσης μεγάλο ερώτημα.

Ποιοι μεθόδευσαν την ψήφιση αυτής της διάταξης και ποιους ήθελαν πιθανά να συγκαλύψουν από την πιθανή ανέλεγκτη και αφορολόγητη εξαγωγή δισεκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό για εννέα ολόκληρα χρόνια, από το 2000 μέχρι το 2008;

Είναι επίσης απορίας άξιον,γιατί η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ παρά τις συνεχείς, δημόσιες παρεμβάσεις μου και της κίνησης των 75 ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ,δεν προχώρησε στην υιοθέτηση της πρότασης νόμου που είχαν ετοιμάσει στελέχη της κίνησης με τον συντονισμό του Γρηγόρη Νιώτη και κατατέθηκε από 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τον Μάρτιο του 2012, για την φορολόγηση των εμβασμάτων από το 2000 και μετά;

ΕΙΝΑΙ λοιπόν ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ άμεσα, οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλες υγιείς δυνάμεις, να αναγορευθούν στο ύψος της ευθύνης και της ευαισθησίας που τους αναλογεί και ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΣΧΥΝΤΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ, με νομοθετική τους πρωτοβουλία στη βουλή και ταυτόχρονα να πιέσουν να υιοθετηθεί σχετική πρόταση νόμου, που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που δεν έγινε τότε δεκτή, έτσι ώστε να μεθοδευτεί η συστηματική και όσο το δυνατόν ταχεία διερεύνηση της πιθανής φοροδιαφυγής για τα εμβάσματα που εξήχθησαν στο εξωτερικό από το έτος 2000 μέχρι σήμερα, ύψους εκατοντάδων δισ. ευρώ.

Το οφείλουμε στην διαδρομή μας,στις αρχές μας, στις αξίες μας, αλλά προπάντων στους ανθρώπους που αναγκαστήκαμε κάτω από το βάρος της κρίσης να τους κάνουμε να περάσουν αυτή την δοκιμασία.

Ας το τολμήσουμε και ας συγκρουστούμε με όλους όσοι μεθόδευσαν αυτές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις και μέσα και έξω από την βουλή.

Αγαπητοί σύντροφοι

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίδραση και η σύγκρουση γίνεται καθήκον.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Αθηναίος

    Κανένας \'\'ισχυρισμός\'\' από τον ΤΡΑΓΙΚΟ και παντελώς ΑΝΙΚΑΝΟ αυτόν \'\'πολιτικό\'\' ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ, στη σημερινή δύσκολη εποχή, που μας έφερε ο ....ήρωας της ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΑΣ από το Καστελόρριζο.... Τα ίδια θα συμβούν ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, αν, ό μη γένοιτο, αχνοφανεί στον ορίζοντα, ότι έρχονται ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΚΙΑ...Θα φύγουν και τα υπόλοιπα ΝΟΜΙΜΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΩΝ, μέχρι να τους ΞΑΝΑΔΙΩΞΟΥΜΕ από την εξουσία και ξαναζήσει ο ΓΡΑΜΜΟΣ και το ΒΙΤΣΙ......των γονιών μας

  2. avatar Ανδρεας

    Σωστά θυμήθηκες εκείνους τους αμνηστευόμενους, αλλά να θυμηθείς και τους νυν που από τότε ως τώρα έβγαλαν σαρανάτ δις ευρώ έξω!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει