Αλλάζουν χέρια δύο βουλευτικές έδρες, με αποφάσεις του Εκλογοδικείου (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο). Δύο ακριβώς χρόνια μετά τις εκλογές, η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ανέδειξε ως βουλευτές τους μέχρι στιγμής επιλαχόντες ή αναπληρωτές εκείνων που είχαν εκλεγεί με τη «σημαία» του κόμματός τους, σε Κορινθία και Ημαθία.

Συγκεκριμένα στην Κορινθία η βουλευτής της ΝΔ Μαρία – Ελένη Σούκουλη – Βιλιάλη παραδίδει τη βουλευτική της έδρα στον αναπληρωματικό βουλευτή του ίδιου πολιτικού κόμματος Κωνσταντίνο Κόλλια. Η κ. Σούκουλη, κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, είχε συγκεντρώσει 8.583 ψήφους έναντι 8.496 του κ. Κόλλια.

Παράλληλα, στην Ημαθία απώλεσε τη βουλευτική έδρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευφροσύνη (Φρόσω) Καρασαρλίδου και την παραδίδει στον πρώτο επιλαχόντα του ίδιου κόμματος Άγγελο Τόλκα. Αναλυτικότερα, ο κ. Τόλκας, είχε λάβει 6.667, σταυρούς και η κ. Καρασαρλίδου, είχε λάβει 6.690 σταυρούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.