Ως «το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή» χαρακτηρίζει τη γραμμή 4 του Μετρό ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σκάι, «ξεκινάνε τα πρώτα εργοτάξια για τις πρόδρομες εργασίες. Η ολοκλήρωση της Γραμμής 4 θα γίνει μέσα σε 8 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό έργο θα δώσει λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών ξεκινά από Βεΐκου και καταλήγει Γουδή».

Παράλληλα ανέφερε ότι «σήμερα υπογράφουμε και για τον οδικό άξονα Ε65 (σ.σ. η «Οδός Κεντρικής Ελλάδος»). Ξεκινάει το 2021 με χρόνο υλοποίησης τα επόμενα 3 χρόνια και με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ».

Όσον αφορά τα αστικά λεωφορεία, το μέλος της κυβέρνησης είπε ότι «κάναμε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των μέσων μαζικής μεταφοράς, μετά από μια δεκαετία που είχαν γίνει πολύ λίγα πράγματα. Προσλαμβάνουμε γύρω στα 600 άτομα οδηγούς λεωφορείων και τεχνίτες μετρό. Έχει γίνει αύξηση στόλου στη Θεσσαλονίκη, 230 λεωφορεία παραλάβαμε, σήμερα είναι πάνω από 400. Στην Αθήνα είχαμε παραλάβει κάτω από 900 αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 1.300. Επίσης, έχουμε δώσει στα ΚΤΕΛ μεγάλο κομμάτι του συγκοινωνιακού έργου με πολύ φθηνότερη τιμή, το οχηματοχιλιόμετρο στα ΚΤΕΛ είναι 1,4 ευρώ, ενώ η ΟΣΥ στα 3 ευρώ και με πολύ καλύτερες υπηρεσίες στα ΚΤΕΛ. Μάξιμουμ ηλικία των λεωφορείων είναι τα 8 έτη».

Και συνέχισε: «Δεν λέω ότι η κατάσταση δε μπορεί να γίνει καλύτερη, θα γίνει καλύτερη τώρα που έχουμε χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία με διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός είναι στη διαβούλευση. Στους επόμενους 18 μήνες θα δούμε τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους. Τόσο στο μετρό όσο και στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ η χρήση της μάσκας είναι καθολική, γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.