Μπορεί να έχει αυξηθεί στους 120 ο αριθμός των βουλευτών που δύναται να παρίστανται στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ωστόσο το καφενείο της Βουλής εξακολουθεί να παραμένει κλειστό για όσους επιθυμούν να καθίσουν να πιούν έναν καφέ.

Από το πρωί σήμερα η αίθουσα συνεδριάσεων είναι σχεδόν συνέχεια γεμάτη με τον επιτρεπόμενο αριθμό των παριστάμενων, καθώς συζητείται το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στο οποίο παρενέβησαν με ομιλίες τους οι πολιτικοί αρχηγοί. Ωστόσο, κανείς δεν πήγε στο καφενείο, που είχε φροντίσει να μαζέψει από νωρίς τα καθίσματα και τις καρέκλες, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι, ο χώρος είναι εσωτερικός, οπότε δεν μπορεί να βγάλει τραπεζάκια σε κάποιον χώρο που να τον βλέπει ο ήλιος.

Κάποιοι θεριακλήδες απλώς παρήγγειλαν τον καφέ τους και πήγαν μέχρι το κοντινό αίθριο (έναν ακάλυπτο χώρο με πάσο και καμιά δεκαριά καρέκλες που βρίσκεται στα 30 μέτρα από ‘κει) για να τον απολαύσουν μαζί με το τσιγάρο τους, συνομιλώντας με τους συναδέλφους τους.