Μπορεί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο να ψηφίστηκε επί της αρχής στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ωστόσο η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν εξαπολύσει δριμύτατες επικρίσεις: «Eμείς προχωράμε στον δρόμο της κοινής λογικής, εσείς προχωρήστε στο δρόμο του δογματισμού και της εμπάθειας».

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «ατομικό δικαίωμα» του εργαζόμενου να επιδιώξει να διευθετήσει τον χρόνο εργασίας του, για να καλύψει τις οικογενειακές και προσωπικές ανάγκες, χωρίς να περιμένει την έγκριση του συνδικάτου. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που υπερασπίστηκε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ο υπουργός:

«Ποιοι είμαστε εμείς, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα κόμματα, τα συνδικάτα, που θα κάνουμε κουμάντο στη ζωή κάθε εργαζόμενου; Ποιοι είμαστε εμείς που θα πούμε στην εργαζόμενη μητέρα, πώς θα συμφιλιώσει την επαγγελματική με την προσωπική της ζωή; Τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους και δεν υπάρχουν οι εργαζόμενοι για να υπηρετούν τα συνδικάτα».

«Έχετε το μονοπώλιο στην υπεράσπιση των προνομίων ορισμένων συντεχνιών και ορισμένων συνδικαλιστών. Εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε αυτό το οποίο νομίζετε, αλλά και εμείς, που είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό και ευρωπαϊκό κόμμα, προχωρούμε με τις αναγκαίες τομές και με τις αναγκαίες συνθέσεις», σημείωσε ακόμη ο κ. Χατζηδάκης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο ίδιο ύφος συνέχισε: «Φέρνουμε στην Ελλάδα σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές, προσπαθούμε να προχωρήσουμε με ρυθμίσεις που συνδυάζουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με την προστασία του εργαζόμενου.

Γι΄αυτό, τούτο το νομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο και δύναμη στην οικονομία. Εμείς προχωρούμε σε αυτόν τον δρόμο, στον δρόμο της Ευρώπης, στον δρόμο της κοινής λογικής, εσείς προχωρήστε με τους δογματισμούς και τα ξεπερασμένα συνθήματα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.